Pizza Margherita

de Angelica in Pizza, 9 Oct 2013 | 470 vizualizari

 

Simple and irresistable!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr. faina 
  • 250 gr. apa calduta 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • 2 lingurite zahar 
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • Topping:
  • ketchup Univer dulce
  • cimbru si oregano uscat
  • rosii cherry
  • mozzarella bilute
  • busuioc proaspat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Punem intr-un castron faina, zaharul, drojdia, sarea si le amestecam usor cu o lingura de lemn.

Adaugam apa calduta, uleiul si amestecam pana aluatul incepe sa se formeze.

Rasturnam apoi tot continutul castronului pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa framantam cu mana pentru 10 minute.

Cand aluatul are o consistenta elastica si ferma, il punem inapoi in castron, il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit intr-un loc cald pentru 1 ora.

Cand timpul de dospire a trecut, rasturnam aluatul pe masa si il impartim in 2-4 bucati, depinde cat de mare vreti sa fie pizza.

Formam fiecare bucata portionata in bile pe care le intindem sub forma de foaie cu ajutorul degetelor.

Fiecare foaie de pizza rezultata o asezam intr-o tava si o ungem cu ketchup Univer.Presaram deasupra putin cimbru si oregano uscat, apoi asezam rosii cherry, bilute de mozzarella si frunze de busuioc.

Dam tava la cuptor, la foc mediu-iute pana pizza este bine rumenita.

Servim pizza Margherita fierbinte, decorata cu frunze de busuioc, alaturi de ketchup Univer.

Pofta mare va doresc!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza Margherita 267243
retete culinare - Pizza Margherita 267244
retete culinare - Pizza Margherita 267245
retete culinare - Pizza Margherita 267246
retete culinare - Pizza Margherita 267247
retete culinare - Pizza Margherita 267248

COMENTARII (13)

Corinuta 1

09.10.2013, 13:06

Si buna si frumoasa!

Lia_ 1

09.10.2013, 15:24

frumoase prezentari; si pizza e buna cam in orice forma

Angelica 1

10.10.2013, 06:07

Lavinia, Rocsi, Corina, Lia1 multumesc frumos fete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D