Pizza quatro formaggi

de ionix in Pizza, 1 Feb 2011 | 2955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • circa 200 g făină
  • jumătate de linguriţă cu drojdie uscată
  • două linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • circa 150 ml apă călduţă
  • Topping-uri:
  • sos de roşii
  • ketchup picant
  • 100 g coşcaval afumat
  • 100 g caşcaval 
  • 5 felii de caşcaval hochland cu şuncă
  • 100 g mozzarella
  • câteva felii de salam săsesc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza quatro formaggi:

Preparare aluat:

Se pune făina într-un bol şi în mijloc punem: apa călduţă, drojdie, uleiul şi sarea. Frământăm foarte bine până când aluatul este elstic dar nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop şi lăsăm la odihnit vreo 30 de minute.

Pe o planşetă curată presărăm făină şi întindem o foaie. Aşezăm aluatul în tavă, în care am pus hârtie de copt, şi îndoim spre margine pentru a forma un cerc mai înalt pe margine. Înţepi aluatul cu o furculiţă, din loc în loc.

Asamblare:

Pregăteşti topping-urile: salamul tăiat cubuleţe, caşcavalul afumat îl dai pe răzătoare pe ochiurile mic, la fal facem cu mozzarella şi cu acel caşcaval simplu iar feliile de caşcaval le rupem cu mâna.

Ungi aluatul cu sos de roşii. Ochiometric, împărţim pizza în 4 părţi. Pe fiecare sfert de pizza vom pune sortimentele de brânzeturi, fiecare separat. Punem cubuleţe de salam şi ketchup picant iar apoi băgăm la cuptor la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Se lasă până se coace blatul, se rumeneşte uşor.

Se serveşte atât caldă cât şi rece, cu o bere rece.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza quatro formaggi-0
Pizza quatro formaggi-1
Pizza quatro formaggi-2
Pizza quatro formaggi-3
Pizza quatro formaggi-4

COMENTARII (33)

ionix

ionix 1

07.02.2011, 19:51

Adina şi Elena... cu plăcere vă dau.

@Sylvia.... Normal că da Pupăcesc!

krudu

krudu 1

17.02.2011, 21:32

arata senzational pentru retele postate te-as lua de nevasta

ionix

ionix 1

18.02.2011, 09:26

@Krudu... Mulţumesc frumos pentru aprecieri!
ps: sunt luată deja mersic!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!