Pizza tip clatita

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 13 Ian 2013 | 2229 vizualizari

 

Nu-i asa ca aveti momente in care va e pofta de o pizza, dar din diferite motive renuntati?!...si unul din motive ar fi ca dureaza prea mult pana faceti aluatul, asadar aceasta pizza tip clatita vine in ajutorul tuturor, fiindca se face cat ai zice pizza :))
Pentru aceasta idee minunata trebuie sa-i multumesc Cristinei http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2010/02/pizza-tip-clatita.html

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 4 pizza:
  • 5 oua
  • 200 ml lapte
  • faina - cat sa iasa un aluat ca o smantana
  • masline fara sambure
  • salam/sunca presata/ kaiser
  • praz/ceapa
  • ardei
  • cascaval ras
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza tip clatita:

Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa are punem faina, alternand cu laptele ( pentru a nu se forma cocoloase),  trebuie sa iasa un aluat putin mai gros decat smantana. Se adauga apoi maslinele, salamul taiat cubulete, prazul taiat rondele, ardeiul julien si se amesteca usor cu miscari circulare de jos in sus. Se incinge o tigaie, in care se pune o picatura de ulei ( acelasi procedeu ca la clatite ), iar cu ajutorul unui plolonic turnam compozitia in tigaie, se rasuceste tigaia pana se intinde compozitia pe toata suprafata.. Se acopera tigaia cu un capac timp de 2 minute la foc mic, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa 2 minute. Se scoate pe o farurie intinsa si se acopera cu cascaval ras. Se serveste calda cu ketchup.

Pofta buna!!!




 

RETETA IN IMAGINI

Pizza tip clatita-0
Pizza tip clatita-1

COMENTARII (15)

Rux 1

13.01.2013, 23:16

Foarte interesant...cred ca e o bunatate!

Steffy 1

16.01.2013, 23:17

Imi place, voi incerca si eu.

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 16:34

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04