Pizza zâmbăreaţă

de ionix in Pizza, 1 Mar 2010 | 1262 vizualizari

 

Cu pizza asta am hranit 6 guri :D:D

 

INGREDIENTE

  Pentru aluat:  

  • 50 g unt
  • Circa 50 g ulei pentru framantat
  • Circa 150 ml apa
  • O lingurita cu zahar
  • 25 g drojdie
  • ½ lingurita Sare

  Toppinguri:  

  • 3 linguri sos de rosii
  • O rosie mare
  • 300 g masline verzi si negre
  • 200 g ciuperci
  • O ceapa mica
  • ½ ardei gras
  • Cca 400 g mozzarella
  • 200 g sunca praga
  • 200 g muschi file
  • Ketchup pikant

   

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza zâmbăreaţă:

 

Prepararea aluatului:

Untul se pune pune la topit cu 100 ml de apa.

Facem maiaua din 50 de ml apa calduta, zaharul si drojdia.

Intr-un bol mare se pune faina si se face un gol in miljloc. In golul acela punem apa  cu unt calduta, sarea si maiaua.

Amestecam din exterior spre inerior pana cand facem aluatul iar la sfarsit framantam putin cu ulei. Daca mai e nevoie de faina puteti adauga cat sa faceti un aluat consistent sis a nu fie lipicios.

Bolul cu aluat se acopera cu un prosop se lasa la un loc caldut la dospit.

 

Dupa ce a crescut un pic aluatul, il intindem intr-o tava, tava am uns-o cu putin ulei.

Foaia de blat o ungem cu sos de rosii apoi radem jumatate de mozzarella peste.

Deasupra punem restul toppingurilor, astfel incat rosiile si ceapa sa fie deasupra, si radem peste restul de mozzarella.

Dam la cuptor, in partea de mijloc, timp de circa 30 de minute pana cand se coajce blatul.

Se serveste calda cu ketchup pikant si o halba de bere rece :D:D

 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza zâmbăreaţă-0
Pizza zâmbăreaţă-1
Pizza zâmbăreaţă-2
Pizza zâmbăreaţă-3
Pizza zâmbăreaţă-4

COMENTARII (12)

ionix 1

02.03.2010, 12:42

eu tin cam o zi din saptamana... greu greu

Teo 1

02.03.2010, 20:51

chiar zambareata!

ionix 1

02.03.2010, 21:22

nu prea mi-a iesit mie zambetul dar mi s-aparut ca rade asa cu toti "dintii"

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41