Pizza zâmbăreaţă

de ionix in Pizza, 1 Mar 2010 | 1247 vizualizari

 

Cu pizza asta am hranit 6 guri :D:D

 

INGREDIENTE

  Pentru aluat:  

  • 50 g unt
  • Circa 50 g ulei pentru framantat
  • Circa 150 ml apa
  • O lingurita cu zahar
  • 25 g drojdie
  • ½ lingurita Sare

  Toppinguri:  

  • 3 linguri sos de rosii
  • O rosie mare
  • 300 g masline verzi si negre
  • 200 g ciuperci
  • O ceapa mica
  • ½ ardei gras
  • Cca 400 g mozzarella
  • 200 g sunca praga
  • 200 g muschi file
  • Ketchup pikant

   

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza zâmbăreaţă:


Prepararea aluatului:


Untul se pune pune la topit cu 100 ml de apa.


Facem maiaua din 50 de ml apa calduta, zaharul si drojdia.


Intr-un bol mare se pune faina si se face un gol in miljloc. In golul acela punem apa cu unt calduta, sarea si maiaua.


Amestecam din exterior spre inerior pana cand facem aluatul iar la sfarsit framantam putin cu ulei. Daca mai e nevoie de faina puteti adauga cat sa faceti un aluat consistent sis a nu fie lipicios.


Bolul cu aluat se acopera cu un prosop se lasa la un loc caldut la dospit.



Dupa ce a crescut un pic aluatul, il intindem intr-o tava, tava am uns-o cu putin ulei.


Foaia de blat o ungem cu sos de rosii apoi radem jumatate de mozzarella peste.


Deasupra punem restul toppingurilor, astfel incat rosiile si ceapa sa fie deasupra, si radem peste restul de mozzarella.


Dam la cuptor, in partea de mijloc, timp de circa 30 de minute pana cand se coajce blatul.


Se serveste calda cu ketchup pikant si o halba de bere rece :D:D



Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza zâmbăreaţă 19914
retete culinare - Pizza zâmbăreaţă 19915
retete culinare - Pizza zâmbăreaţă 19916
retete culinare - Pizza zâmbăreaţă 19917
retete culinare - Pizza zâmbăreaţă 19918

COMENTARII (12)

ionix 1

02.03.2010, 12:42

eu tin cam o zi din saptamana... greu greu

Teo 1

02.03.2010, 20:51

chiar zambareata!

ionix 1

02.03.2010, 21:22

nu prea mi-a iesit mie zambetul dar mi s-aparut ca rade asa cu toti "dintii"

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!