Plachie de fasole boabe

de Nadyne in Mancaruri de post, 29 Noi 2016 | 10848 vizualizari

 

 Un alt mod delicios, de a pregati fasolea boabe...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 150 ml ulei
  • 4 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1 lingura paste de tomate
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de fasole boabe:

    Fasolea curatata de impuritati si spalata, trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim  si punem la fiert, cand da in clocot, schimbam apa. Procedam la fel de trei ori. In penultima apa, fasolea sta cel mai mult la fiert. Cand e bine patrunsa, o punem la scurs intr-o strecuratoare.

    Ceapa, taiata pestisori, se caleste in ulei pana se-nmoaie, apoi se adauga ardeii taiati fasii, iar dupa cateva minute, morcovul taiat rondele subtiri. Turnam putina apa si lasam la fiert pana cand legumele sunt bine patrunse.

    Adaugam usturoiul taiat feliute, cimbrul, boiaua, foile de dafin, rosiile si pasta de tomate, amestecam usor, completam cu apa si lasam la fiert. 

    Cand sosul e gata, punem fasolea fiarta peste el si mai lasam cateva minute pe foc.

    Potrivim de sare, piper si presaram patrunjelul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)