Placinta americana cu mere si sos de vanilie

de Micutza Luana in Dulciuri, 6 Noi 2014 | 2132 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru tarta

  • 35o gr faina
  • un praf de sare
  • 30 gr zahar
  • 200 gr unt rece taiat cuburi
  • un ou mediu
  • 50 ml lapte rece

Pentru umplutura de mere

  • 5-6 mere
  • 50 gr zahar tos
  • 80 gr zahar brun
  • o lg suc de lamaie
  • o lg scortisoara
  • 30 gr unt
  • 20 gr amidon

Sosul de vanilie

  • 10 galbenusuri
  • 150 zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • 1 litru smantana
  • smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu mere si sos de vanilie:

Tarta

Se amesteca faina cu sarea si zaharul . Se adauga untul pana devine o compozitie faramicioasa.Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider 30 minute.

Intre timp pregatim umplutura .

Merele se curata de coaja si se taie cubulete , se pun intr-un castron cu zaharul alb si brun, sucul de lamaie si scortisoara.

Se lasa 15 minute pana se obtine un suc de la ele. Sucul rezultat de la mere se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic pana se reduce putin. Luam de pe foc si adaugam amidonul . Adaugam peste mere.

Se scoate aluatul si se imparte in 2.

Se intinde o bucata si se formeaza un cerc si se pune intr-o tava rotunda cu fund detasabil  Compozitia de mere se toarna peste aluat.

Din partea a 2-a de aluat se face fasii si se imlpetesc peste umplutura .

Se da la cuptor 40 -50 min pana devine aurie .

Crema de vanilie este prezentata in reteta numarul 120 - .http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-vanilie-pentru-tarte-66249.html

 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta americana cu mere si sos de vanilie-0
Placinta americana cu mere si sos de vanilie-1
Placinta americana cu mere si sos de vanilie-2

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

10.11.2014, 21:01

ce bine arata!ia sa imi faci si mie

Micutza Luana 1

12.11.2014, 13:56

multumesc tuturor

roxana_simona 1

04.01.2015, 17:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04