placinta cu alune si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 16 Apr 2012 | 1429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 ml ulei
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • UMPLUTURA
  • 150 g alune
  • 2-3 linguri de ness
  • 6 linguri de zahar
  • 50 ml lapte
  • esenta de migdale
  • ciocolata
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA placinta cu alune si ciocolata:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu putin lapte, adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam bine pana se dezlipeste de pe maini si lasam la dospit 30 minute.

UMPLUTURA-alunele le macinam si le amestecam cu nessul, zaharul, esenta si untul topit si racit.

Intindem o foaie si o ungem cu umplutura o rulam si dam deoparte. Intindem alta foaie si adaugam bucati de ciocolata, rulam dupa care impletim si asezam in tava. Lasam 30 minute la dospit dupa care le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Noi nu am mai avut rabdare sa se raceasca

Am facut unul doar cu alune

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - placinta cu alune si ciocolata 158457
retete culinare - placinta cu alune si ciocolata 158458
retete culinare - placinta cu alune si ciocolata 158459
retete culinare - placinta cu alune si ciocolata 158460
retete culinare - placinta cu alune si ciocolata 158461
retete culinare - placinta cu alune si ciocolata 158462
retete culinare - placinta cu alune si ciocolata 158464
retete culinare - placinta cu alune si ciocolata 158465

COMENTARII (25)

Lau 1

18.04.2012, 09:03

Raluca57 1

06.06.2012, 20:37

50 ml lapte de la umplutura cand se folosesc? cred ca pt uns trebuie sa folosesc galbenusul amestecat cu 1 lingura lapte. Multumesc, Raluca

Lau 1

06.06.2012, 21:24

scz este 50 g unt in loc de lapte,am gresit eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!