Placinta cu branza proaspata de vaci degresata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 16 Feb 2015 | 1102 vizualizari

 

Pentru cei care nu au voie sa manance multe grasimi si oua, asa ca mine ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 ml apa;
  • 150 ml ulei;
  • o lingura zahar;
  • un praf de sare;
  • ½ plic praf de copt (adica 5g);
  • circa 350g faina.
  • Umplutura:
  • 450g branza proaspata de vaci degresata;
  • 100g stafide;
  • 150g zahar;
  • un ou;
  • o lingura de esenta de rom.
  • Pentru ornat: o lingura de zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza proaspata de vaci degresata:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Reteta este pentru tava de 20x30 cm.

Se incepe cu prepararea umpluturii, amestecand toate ingredientele intr-un castron.

Pentru blat, ingredientele se pun in ordinea scrisa intr-un alt castron si se amesteca pana cand se obtine o coca buna de intins. Aceasta se imparte in doua, se aseaza o foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se adauga umplutura, apoi se aseaza cealalta foaie si se baga la cuptor.

Dupa ce s-a copt placinta, aceasta se scoate din cuptor, se lasa un pic sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.

 

 

TIPS-URI

1

A doua foaie se impacheteaza si se pune cu grija peste umplutura, despachetand-o.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-0
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-1
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-2
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-3
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-4
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-5
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-6
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-7
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-8
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-9
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-10
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-11
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-12
Placinta cu branza proaspata de vaci degresata-13

COMENTARII (14)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

16.02.2015, 20:52

Multumesc, fetelor! Accept schimbul, Anca

Rocsi

Rocsi 1

16.02.2015, 21:47

Foarte buna!

mirela0911

mirela0911 1

17.02.2015, 12:41

Ce buna e, imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24