Placinta cu capsuni

de VanessaAli in Dulciuri, 24 Iun 2015 | 751 vizualizari

 

Tot timpul am fost fascinata de placintele in stil american, dar niciodata nu m-am gandit sa fac una, si nici nu am avut tava pentru asa ceva. M-am hotarat totusi ca nu strica sa incerc, ca nah... ce poate iesi rau?
Din fericire totul a iesit cum trebuie, si rezultatul satisfacator :)))
Trebuie sa recunosc ca nu am facut placinta pentru mine, ci pentru niste prieteni , dar ei mi-au spus ca deja au terminat-o si abia asteapta sa mai fac.

 

INGREDIENTE

ALUAT:
  • 100g unt/ 1 lingura mare untura
  • 1 ou mic
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 ml lapte
  • faina cat cuprinde
UMPLUTURA:
  • 800 g capsuni
  • 6 linguri de zahar
  • 3-6 linguri amidon (depinde cat sunt de aposi capsunii)
Ornat: 1 ou mic , zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu capsuni:

Scoatem untul/untura din frigider si il/o lasam sa se moaie.

Intre timp ne ocupam de umplutura. Spalam capsunii, le rupem coditele si ii taiem in jumatate.Ii punem intr-o craticioara si ii fierbem 4 minute cu zaharul.Acum aveti doua variante: daca lasa mult sirop ( cum mi s-a intamplat mie) cerneti amidonul direct in craticioara si folositi mai mult (6 linguri), daca nu prea lasa , cerneti doar 3 linguri.Oricare varianta o urmati, lasati apoi sa mai fiarba 4 minute, dupa care lasati sa se raceasca bine (trebuie sa fie cat de cat rece cand o turnam in forma).

Dupa ce untul/untura e destul de moale, folosind o lingura de lemn, il/o frecam cu 2 linguri de zahar pana se omogenizeaza, apoi adaugam oul si amestecam bine.

Cand s-a incorporat cat de cat (oricum raman cocoloase de unt/untura) turnam laptele si apoi 2-3 linguri de faina. Adaugam praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina. Amestecam cu lingura de lemn pana devine putin mai tare, apoi ne folosim de mana.

Dupa ce aluatul nu mai e lipicios si se poate lucra cu el , il impartim in doua (o parte mai mare si una mai mica).Presaram faina pe o suprafata, luam partea mai mare de aluat si o intindem ( aproximativ 0,5 cm).Ungem tava rotunda cu putin ulei, luam aluatul pe sucitor si il punem in forma , aranjandu-l frumos (trebuie sa ajunga pe tot fundul tavii si pe pereti pana sus; daca ramane il taiem la nivelul tavii si il punem peste partea mai mica).

Turnam capsunii peste el si ne ocupam de cealalta parte din aluat. O intindem la fel si o taiem cu cutitul usor in fasii de 1 cm.Luam cate o fasie, din 2 in 2 si le asezam peste placinta.

Separam oul pentru ornat si cu o pensula ungem fasiile de luat ramase pe suprafata cu albus, apoi le luam si le asezam la distanta potrivita una de alta peste cele deja puse, cu partea unsa in jos!!!

Taiem surplusul din fasii de pe margine.Ungem tot cu albus (turnam defapt cate umpic) partea de umplutura de capsuni lasata descoperita. Adaugam un strop de lapte peste galbenus si ungem pe deasupra fasiile. Luam cu mana zahar si presaram pe deasupra.

Dam la cuptor 30-35 de minute sau pana e rumena deasupra.

Acum urmeaza partea cea mai grea, asteptarea :((((

Asteptam pana se raceste cu totul si eventual o lasam si la frigider cateva ore sau peste noapte, apoi servim , simpla sau cu inghetata de vanilie ( sau cu orice va place).

O placinta de vara racoritoare, pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mie mi-a mai ramas din aluat si am facut cateva fursecuri pe care le-am uns cu galbenus si am presarat zahar deasupra. Alea mi-au ramas mie, si eu fost excelente.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu capsuni-0
Placinta cu capsuni-1
Placinta cu capsuni-2
Placinta cu capsuni-3
Placinta cu capsuni-4
Placinta cu capsuni-5
Placinta cu capsuni-6

COMENTARII (21)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:28

mirela0911

mirela0911 1

28.06.2015, 09:36

Ce buna e!

VanessaAli

VanessaAli 1

28.06.2015, 13:36

Multumesc Mirela,Andreea,Laura,Moni,Rocsi, Dantes

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!