Placintă cu carne a la finu’ Victor

de Andrei Craitoiu in Mancaruri cu carne, 10 Apr 2009 | 7243 vizualizari

 

După ce v-am prezentat cum se pregăteşte un pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit, astăzi vă invit să aflaţi cum pregătim o plăcintă cu carne.

 

INGREDIENTE

  • - 3 legături de mărar
  • - 3 legături pătrunjel
  • - 3 legături ceapă verde
  • - 250 grame ciuperci proaspete Champignon
  • - 250 grame ciuperci proaspete Pleurotus
  • - 1,5 kg de carne tocată de vită şi porc
  • - 500 grame de carne de mici
  • - 11 ouă
  • - 300 grame caşcaval
  • - unt
  • - ulei de măsline
  • - sare, piper, enibahar, măghiran, nucşoară şi busuioc
  • - 1 pachet foi de plăcintă
  • - 3 căţei de usturoi
  • - 2-3 cepe uscate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintă cu carne a la finu’ Victor:

- se pune o tigaie adîncă pe foc, se pune ulei de măsline şi se aromatizează cu 3 căţei de usturoi tăiaţi potrivit.

- după ce usturoiul s-a rumenit puţin, se adaugă cele 2-3 cepe uscate tăiate mărunt şi se rumenesc pînă cînd capătă tentă de auriu.

- se adaugă 250 grame de ciuperci proaspete Champignon tăiate felii şi 250 grame de ciuperci Pleurotus tăiate cuburi mai mari.

- după 4-5 minute se adaugă carnea tocată de vită şi porc şi carnea de mici.

- se amestecă totul bine cu o lingură de lemn şi se ţine pe foc pînă cînd carnea şi-a schimbat culoarea în totalitate şi se evaporă cît de cît apa lăsată de la carne şi de la ciuperci. În acest timp se adaugă cît luaţi între degete: sare, piper, enibahar, măghiran, nucşoară şi puţin mai mult busuioc(o linguriţă cu vîrf)

- cînd carnea şi-a schimbat culoarea în totalitate şi a mai dispărut apa, se ia vasul de pe foc şi se pune la răcit compoziţia.

- după ce s-a racit bine, în compoziţie se pun cele 9 legături de verdeaţă proaspătă (mărar, pătrunjel, ceapă verde) tăiate mărunt.

- se adaugă 10 ouă şi se amestecă bine.

- se adaugă caşcaval, aproximativ 200 de grame tăiat feliuţe-solzişori( pentru că se leagă mai bine compoziţia atunci cînd va fi pusă la cuptor) şi se amestecă bine.

- se tapetează tava cu unt şi puţin ulei de măsline.

- se pun foi de plăcintă care se ung cu ulei pe fiecare rînd.

- se adaugă toată compoziţia şi apoi se rad 50 grame de caşcaval, pe răzătoarea mică.

- se pun foi de plăcintă deasupra şi apoi se ung cu un ou bătut.

- se introduce tava în cuptorul încins la 160-180*C şi se ţine apoi la foc potrivit pînă cînd se rumeneşte frumos plăcinta. Cînd este gata se scoate puţin din cuptor, se mai rad şi celelalte 50 de grame de caşcaval, se pune din nou în cuptor şi după 2-3 minute se închide focul la cuptor.

- se mai ţine în cuptor timp de 15 minute după care se scoate şi se taie în porţii mari. Poftă bună!

PS1: Am avut şi un desert delicios. Tot o plăcintă, dar cu mere, multe stafide, scorţişoară, etc. Nu am mai avut timp să fac poze din timpul preparării, dar vă prezint trei poze de final (pe care le vedeţi în galeria de mai sus). Nu-i aşa că v-a lăsat gura apă?

PS2: Doua plăcinte în aceaşi zi, un adevărat regal gastronomic. ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 549
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 550
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 551
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 552
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 553
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 554
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 555
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 556
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 557
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 558
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 559
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 560
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 561
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 562
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 563
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 564
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 565
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 566
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 567
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 568
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 569
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 570
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 571
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 572
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 573
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 574
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 575
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 576
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 577
retete culinare - Placintă cu carne a la finu’ Victor 578

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

30.12.2009, 00:08

MINUNAT!

ramo_cata 1

30.12.2009, 00:41

10 furculite din partea mea

azyrra 1

26.03.2012, 11:59

Andei... te vrem in bucatariile noastre... clar, fara nici o discutie... Deci: fa-ti bagajele si ... haide

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L