Placinta cu carne de pui

de abetina in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2017 | 5275 vizualizari

 

Ingredient secret-pui

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr faina de grau
  • drojdia cat o nuca
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 250 ml lapte dulce
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr unt
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 piept de pui de tara
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 3 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • Pentru uns:
  • 2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de pui:

Mod de preparare pentru aluat:
   Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune oul, untul si laptele dulce, caldut in care s-a pus drojdia, sarea si s-au omogenizat bine. Se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final, se mai adauga cateva linguri de ulei sa iasa aluatul fraged si nelipicios. Se face semnul crucii peste aluat si se lasa sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.

 Mod de preparare pentru umplutura:
    Se dezoseaza carnea, se taie in fasii, se curata ceapa si usturoiul si se dau toate prin masina de tocat carne, apoi se pun la prajit in putin ulei, se prajesc pana cand carnea incepe sa se rumeneasca, apoi se opreste focul, se adauga pasta de tomate, ouale, sare, piper macinat si se omogenizeaza compozitia.


 Mod de pregatire a placintei:
  Se imparte aluatul in patru bucati si sa fac patru foi rotunde, egale. Se pune hartie cerata in tava de la aragaz, se pune o foaie de placinta si peste ea se pune 1/3 din compozitia de carne, se mai adauga o foaie si la fel se pune 1/3 din compozitia de carne, se face la fel cu urmatoarea foaie, la ultima foaie, nu se mai pune carne, se pune un pahar cu gura in jos, exact pe mijloc si se taie cu un cutit foile in 8 bucati si se ruleaza doua cate doua, spre interior. Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul inclazit deja, la foc potrivit, pentru circa 45 minute.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sheperd's Pie