Placinta cu cartofi si carne

de Miha in Vita, 21 Dec 2014 | 5837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • sare si piper
  • Pentru umplutura:
  • 500-600 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1 ou
  • sare si piper
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • fulgi de ardei iute
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si carne:

Stratul de cartofi:

Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Umplutura:

Ceapa si morcovul tocate marunt se pun la calit in cateva linguri de ulei. Cand s-au inmuiat putin se adauga carnea tocata si amestecand continuu se  prajeste pana carnea se albeste si scade zeama lasata. Se adauga rosiile din conserva, cu tot cu suc, si vinul. Daca este necesar se mai adauga putina apa. Se acopera cu un capac si se fierbe pana carnea este bine fiarta si scade toata zeama din tigaie. Avem grija sa amestecam din cand in cand si sa condimentam dupa gust cu sare, piper si fulgi de ardei iute. Aproape de final adaugam usturoiul pisat si verdeturile tocate. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, apoi punem oul si omogenizam.

Sosul Bechamel:

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnand laptele cate putin, pana compozitia se “desface”. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase, nu foarte mult, atat cat sa devina consistent, dar sa curga.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem compozitia de carne. Nivelam, turnam sosul Bechamel, apoi acoperim cu compozitia de cartofi. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana placinta se rumeneste uosr deasupra.

Se serveste calda, dar e buna si rece. Dupa racire se si poate felia.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu cartofi si carne 358973
retete culinare - Placinta cu cartofi si carne 358974
retete culinare - Placinta cu cartofi si carne 358975

COMENTARII (23)

Rocsi 1

22.12.2014, 22:01

Ce bunatate de preparat!

tanyapatap 1

24.12.2014, 18:46

mirela0911 1

28.12.2014, 09:09

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: