Placinta cu cirese si capsune

de Poliana in Prajituri, 20 Iun 2012 | 4435 vizualizari

 

Asa a iesit, ca ar fi trebuit sa fie cu rubarba si capsune, dar fiindca nu s-a facut chip sa gasesc rubarba prin locurile prin care am umblat...am nascocit eu o reteta de placinta care combina doua din fructele care-mi plac la nebunie: ciresele si capsunele. Daca mai adaugam si faptul ca e de post, am rezolvat problema cu dulciurile in postul asta (cel putin una din ele...ca eu una sigur nu m-as multumi doar cu o placinta pe tot parcursul postului :P)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 120 gr margarina taiata in cuburi
  • 150 gr faina alba
  • 120 gr faina neagra
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri lapte de soia rece
  • Ingrediente umplutura
  • 600 gr cirese
  • 300 gr capsune
  • 100 gr zahar
  • 30 gr amidon
  • 2 linguri lapte de soia
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cirese si capsune:

Incepem cu aluatul de placinta.

Punem faina cernuta intr-un vas incapator, in mijloc adaugam margarina, sarea si zaharul si incepem sa amestecam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam laptele si omogenizam. Trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. Dupa caz se mai poate adauga lapte sau faina. Dam la rece pentru minim 30 de minute. Eu avand la dispozitie putin timp, am lasat aproximativ 25-30 de minute doar si aluatul nu s-a racit foarte bine, dar n-au fost probleme nici la prelucrare si nici la coacere.

Intre timp ne apucam de umplutra. Spalam bine fructele, scurgem bine apa, si le usuram de samburi, codite, frunzulite si alte accesorii nedorite :) Le taiem in doua si le punem intr-un castron incapator. Peste cirese punem laptele de soia, zaharul, vanilia, sarea, amidonul si amestecam foarte bine. Lasam fructele sa stea la marinat pentru 10 minute.

Pregatim o tava de placinta, eu cum n-am avut, am folosit o tava de tarta, cam marisoara pentru cantitatea pregatita de mine, si mi-a rezultat o placinta cam plata :))) Dar de buna, buna a fost!

Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua, o parte (cea de jos) se poate lasa mai mare. Intindem o foaie mai mare decat tava (a mea a fost de 26 :D, dar recomand una de 21-23 cm ) pe care o punem la baza placintei, turnam umplutura iar sus acoperim cu cealata foaie, sau putem face tot felul de modele.

Era sa uit de cuptor :D...Daaa, trebuie folosit si el pentru placinta asta :))

Preincalziti cuptorul la 200 grade, cand este bine incalzit puneti placinta la cuptor. Dupa 20 de minute reduceti la 180 de grade si mai coaceti 20-25 de minute, pana se rumeneste usor pe deasupra si umplutura incepe sa faca bulbuci :D

O scoateti cu grija si va recomand sa o lasati la racit, dupa care o puteti pudra cu zahar...eu n-am mai facut asta, mi-a placut cum a aratat asa.

De buna a fost foarte buna, nici nu ai fi zis ca e de post!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cirese si capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Zamfira 1

25.06.2012, 22:45

super!!!!

Poliana 1

26.06.2012, 08:29

Zamfira, multumesc!

love_cherry 1

28.06.2012, 12:15

doamne cat de bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
American Cherry Pie