Plăcintă cu conopidă şi brânză

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2011 | 3844 vizualizari

 

Am găsit reţeta asta într-o revistă şi m-a atras foarte tare. Ca de obicei, am facut propriile adaptări.

 

INGREDIENTE

  • o conopidă medie
  • 3 ouă
  • 200 gr brânză de oi
  • 200 gr smântână
  • pătrunjel verde
  • chimen
  • 8 foi de placintă
  • unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu conopidă şi brânză:

Conopida se desface bucheţele şi se lasă 5 minute în apă rece cu sare. Apoi se opăreşte 5 minute în apă cu sare. Brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă cu ouăle, smântâna şi pătrunjelul. Se pune hârtie de copt într-o tavă de copt. Se pune o foaie de plăcintă, se unge cu unt topit, apoi se adaugă altă foaie şi tot aşa până se pun 4 foi. Se aşează conopida în tavă, apoi se toarnă compoziţia de brânză peste conopidă. Se adaugă şi celelalte 4 foi, unse fiecare cu unt topit. Se dă la cuptor vreo 30 de minute în funcţie de cuptor, apoi se unge cu ou bătut, se presară chimen şi se mai lasă câteva minute în cuptor. Se poate servi caldă sau rece, alături de un pahar de iaurt sau lapte bătut.  

 

RETETA IN IMAGINI

Plăcintă cu conopidă şi brânză-0
Plăcintă cu conopidă şi brânză-1
Plăcintă cu conopidă şi brânză-2
Plăcintă cu conopidă şi brânză-3
Plăcintă cu conopidă şi brânză-4
Plăcintă cu conopidă şi brânză-5
Plăcintă cu conopidă şi brânză-6
Plăcintă cu conopidă şi brânză-7
Plăcintă cu conopidă şi brânză-8
Plăcintă cu conopidă şi brânză-9

COMENTARII (12)

adry88

adry88 1

11.10.2011, 16:30

anomisana

anomisana 1

14.10.2011, 13:16

Gustul este putin ciudat, dar daca va place conopida, merita sa incercati. Eu intentionez sa recidivez si cu alte legume, in aceeasi reteta.

Xandrinne

Xandrinne 1

25.10.2011, 06:44

Multumesc pentru reteta! E pe gustul meu, am trecut-o la favorite.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!