Placinta cu gutui

de Oana in Prajituri, 12 Noi 2011 | 2386 vizualizari

 

Dupa "traditionala" American Pie, care a devenit preferata casei, am incercat in ultimul timp si cu alte fructe de sezon. Dupa prune si dovleac, am facut aceasta placinta cu gutui, atat de parfumata si frageda.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 g unt topit
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 4 gutui mari
  • 6 linguri zahar
  • o lingurita scortisoara
  • 2 linguri faina
  • Topping:
  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu gutui:

Pentru blat, se topeste untul, se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se adauga laptele si untul topit si se framanta un aluat fraged, care nu se lipeste de maini. Se intinde cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini. Se pune tava in frigider.

Gutuile se curata de coaja, se taie  in 4 si se scot cotoarele cu grija, apoi se taie felii. Se amesteca cu zaharul si se pun intr-o cratita cu pereti dubli, pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie si lasa zeama. Gutuile nu trebuie sa fie fierte, doar putin inmuiate! Se lasa la racit, apoi se amesteca cu scortisoara si faina si se toarna amestecul peste blat.

Pentru topping, se amesteca untul la temperatura camerei cu faina si zaharul pana se obtin firimituri si se presara deasupra placintei. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mic si se lasa pana se rumeneste usor deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu gutui-0
Placinta cu gutui-1
Placinta cu gutui-2
Placinta cu gutui-3
Placinta cu gutui-4
Placinta cu gutui-5
Placinta cu gutui-6

COMENTARII (11)

Teo

Teo 1

12.11.2011, 21:30

Are un parfum si un gust de nedescris!

Ina

Ina 1

12.11.2011, 21:34

mmmmmm

diaconta

diaconta 1

13.11.2011, 18:45

SIGUR A FOST DELICIOASA

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24