Placinta cu gutui

de Doinavar in Prajituri, 21 Feb 2013 | 608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet 500 g foi de placinta
  • 1 kg gutui, 1 para
  • 100 ml ulei
  • 250 g zahar, 1 plic zahar vanilat
  • 20 g zahar pudra
  • 1-2 linguri stafide
  • 50 g miez de nuca
  • 3 lingurite esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu gutui:

Curatati gutuile si dati-le pe razatoarea mare, curatati para si taiati-o cubulete. Puneti intr-o cratita fructele, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand se inmoaie amestecati cu o lingura de lemn, apoi adaugati  nucile zdrobite cu facaletul, esenta de rom, stafidele, amestecand pana se incorporeaza bine. Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa ungeti cu o pensula) suprapuneti inca o foaie, apoi distribuiti uniform cam o optime din umplutura (dintr-un pachet de foi de placinta ies cam 8 rulouri).

Rulati placinta nu prea strans, avand grija sa ungeti locurile in care se suprapune foaia, mai ales cand o indoiti la capete. Asezati rulourile in tava unsa cu ulei, ungeti si deasupra placinta cu ulei, decorati cu felii de madarine si nuci, apoi dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute, pana se rumeneste frumos.

Scoateti placinta, lasati-o sa se racoreasca, apoi pudrati cu zahar pudra. Taiati-o bucati nu prea mari si puneti-o pe farfurioare. Este un deliciu.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu gutui-0
Placinta cu gutui-1
Placinta cu gutui-2
Placinta cu gutui-3
Placinta cu gutui-4
Placinta cu gutui-5
Placinta cu gutui-6
Placinta cu gutui-7

COMENTARII (4)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.02.2013, 14:44

foarte buna

Rocsi

Rocsi 1

21.02.2013, 20:44

Ce parfumata!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

22.02.2013, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!