Placinta cu mere

de labonnebouche in Prajituri, 17 Oct 2011 | 1398 vizualizari

 

O placinta delicioasa, plina de arome de toamna

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 350 grame faina
  • 225 grame unt rece
  • 30 grame zahar
  • 60 ml apa rece
  • un praf sare
  • vanilie
  • Umplutura de mere
  • 5 mere
  • 4 linguri zahar
  • jumatate lingurita scortisoara
  • 30 grame unt
  • 2 linguri cognac
  • 1 lingura amidon
  • vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Blatul

Se taie untul in cuburi mici. Intr-un vas se combina faina, sarea, zaharul si vanilia. Se adauda untul si se amesteca pana cand untul se amesteca relativ omogen cu faina. se adauga apa rece, astfel incat aluatul sa devina compact si relativ omogen. Nu framantati aluatul foarte mult, astfel baza tartei devine ff tare. Acoperiti cu folie de plastic si lasati aluatul sa se odihneasca la frigider o ora.

Umplutura

Curatati merele si taiati-le in cubulete. Topiti untul pe foc mic, intr-o tigaie de marime medie.Adaugati merele, zaharul, scortisoara si vanilia. Gatiti pana cand zaharul se topeste, apoi adaugati amidonul. Adaugati cognacul peste mere si flambati-l pana alcoolul se dizolva. Lasati merele sa se raceasca.

Asamblati prin a intinde aluatul pana ajunge la o grosime de 3 mm. Se aseaza in formele de tarta, se umple tarta cu umplutura de mere. Deasupra se aseaza o foaie de aluat , ca un capac.

Coaceti la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand tarta capata o culoare aramie.

 

TIPS-URI

1

Serviti cu inghetata de vanilie sau frisca

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu mere 129655
retete culinare - Placinta cu mere 129656
retete culinare - Placinta cu mere 129657
retete culinare - Placinta cu mere 129658

COMENTARII (23)

MIUTA 1

19.10.2011, 12:33

Super bun
Bun venit!

mimmi 1

19.10.2011, 17:33

Lau 1

22.10.2011, 15:04

bun venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29