Plăcintă cu mere

de botcrina in Dulciuri, 26 Ian 2014 | 2817 vizualizari

 

Aşa ne făcea nouă mama când eram micute, Plăcină cu Mere, era ceva deosebit, ne plăcea foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 200 ml apă călduţă
  • un praf de sare
  • 1 cub de drojdie
  • 4-5 mere
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 4 linguri de zahăr
  • 500 ml ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu mere:

Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc adăugăm drojdia, 100 ml apă călduţă şi sarea, mestecăm bine şi lăsăm până înfloreşte drojdia.

După ce am observat că drojdia este înflorită suficient, mai turnăm restul de apă călduţă şi începem să frământăm.

La final încălzim 50 de ml ulei şi-l adăugăm peste aluat. Mai frământăm până se încorporează uleiul bine şi lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.

Curăţăm merele şi le răzuim pe răzătoarea mare, amestecăm cu zahăr şi scorţişoară şi lăsăm sa stea pănă creşte aluatul.

Încingem într-o tigaie uleiul.

Întindem o foaie de aluat, stoarcem merele şi le aranjăm deasupra. Rulăm foaia de aluat, închidem la capete apoi cu un cuţit tăiem felii de aproximativ 2 cm grosime.

Păjim plăcina în uleiul încins, apoi o soatem pe un prosop de hârtie absorbantă.

Se serveşte călduţă!

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

trebuie să avem grijă ca aluatul să fie bine prăjiit să nu rămână nepătruns înăuntru, datorită umpluturii cu mere

RETETA IN IMAGINI

Plăcintă cu mere-0
Plăcintă cu mere-1
Plăcintă cu mere-2
Plăcintă cu mere-3
Plăcintă cu mere-4
Plăcintă cu mere-5
Plăcintă cu mere-6
Plăcintă cu mere-7
Plăcintă cu mere-8
Plăcintă cu mere-9

COMENTARII (18)

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:15

delicioasa

laura_n 1

27.01.2014, 16:03

astea cred ca sunt bune de mori ce-mi plac, le bag la seif, poate ma lipesc de ele curand

botcrina 1

27.01.2014, 19:48

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04