Placinta cu mere

de danadanutza23 in Dulciuri, 17 Mar 2016 | 528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 KG DE MERE
  • SCORTISOARA
  • PT FOI :
  • 200 GR UNT
  • 1 ESENTA DE ROM
  • 1 CEASCA DE LAPTE
  • 2 OUA
  • 200GR ZAHAR
  • 1 PRAF DE COPT
  • 1 ZAHAR VANILAT
  • FAINA 800 GR
  • 2 LINGURI DE GRIS

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

SPALAM MERELE LE SCOATEM MIJLOCUL SI LE RADEM EU LE-AM BAGAT LA ROBOT DUPA CE SUNT RASE LE AMESTECAM CU SCORTISOARA SI ZAHAR DACA E NEVOIE SI VREM MAI DULCE EU DE OBICEI LE PUN INTR-O SITA PANA FAC FOILE SA SE MAI SCURGA ZEAMA SI INAINTE SA LE PUN PESTE FOI LE SCURG SI LE AMESTEC CU CELE 2 LINGURI DE GRIS.

PENTRU FOI SE FREACA BINE UNTUL CU ZAHARUL, ZAHARUL VANILAT, ESENTA DE ROM, LAPTELE (IN LAPTELE CALDUT DIZOLVAM PRAFUL DE COPT) CAND TOATA COMPOZITIA ESTE OMOGENA ADAUGAM TREPTAT FAINA SI AMESTECAM PANA ALUATUL AJUNGE LA O CONSISTENTA DESTUL DE TARE CAT SA O PUTEM INTINDE CU SUCITORUL LASAM ALUATUL 20 DE MIN SA SE ODIHNEASCA.

LUAM O TAVA O UNGEM CU UNT SI O TAPETAM CU FAINA PUNEM O FOAIE DE ALUAT O INTELAM DIN LOC IN LOC CU O FURCULITA PUNEM MERELE SI CEALALTA FOAIE SI PE ACEASTA O INTEPAM DIN LOC IN LOC CU FURCULITA SI O DAM LA CUPTOR (CARE A FOST LASAT LA INCALZIT).

SE LASA APROX. 45 MINUTE DAR DIN CAND SE MAI VERIFICA CU SCOBITOAREA.

CAND E GATA SE PUDREAZA CU ZAHAR VANILAT.

POFTA BUNA!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu mere 433204
retete culinare - Placinta cu mere 433205
retete culinare - Placinta cu mere 433206
retete culinare - Placinta cu mere 433207
retete culinare - Placinta cu mere 433208
retete culinare - Placinta cu mere 433209
retete culinare - Placinta cu mere 433210

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21