Placinta cu mere acrisoare

de merisor in Prajituri, 20 Aug 2012 | 2417 vizualizari

 

Am adunat din livada socrilor toate merele care am considerat noi ca nu rezista pana la toamna si am inceput seria placintelor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 1 pachet unt
  • 1 cescuta ulei(100 mL)
  • 1 cescuta apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • 600 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1, 5 Kg mere dulci-acrisoare
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri gris
  • Zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere acrisoare:

Am inceput cu aluatul care trebuie sa stea la rece 1-2 ore.

 Am frecat untul la temperatura camerei cu zaharul, am spart ouale si le-am pus neseparate peste si am omogenizat. A urmat uleiul si apa,  minerala in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul. La sfarsit am pus faina putin cate putin si am mixat, apoi am rasturnat pe planseta de lucru si am framantat. A rezultat un aluat nelipicios si nu prea tare. De regula la reteta se pune ca se pune faina cat cuprinde, eu am cantarit sa va spun sigur cat mi-a intrat mie, tinand cont ca faina mea nu e din cea calitativa(gen 000).

Am lasat aluatul la frigider aproximativ 2 ore.

Intre timp am pregatit merele. Le-am decojit am scos mijlocul si le-am trecut prin robot(n-am mai avut rabdare sa le dau pe razatoare).

Intr-un tuciulet pe foc am pus zaharul(cele 5 linguri), am lasat putin sa se caramelizeze(dar nu de tot) si am rasturnat merele. Am lasat cateva minute fara sa amestec pentru a se dilua zaharul in sucul de mere, apoi am amestecat. Am tinut pe foc aproximativ 30 de minute pana cand s-au colorat, apoi am ridicat, am adaugar grisul, am amestecat si am lasat la racit.

Aluatul odihnit l-am impartit in doua, punand mai imult in partea care se aseaza jos. Am intins prima parte si am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am rasturnat compozitia de mere si am acoperit cu ultima parte de aluat. Am intepat cu furculita din loc in loc si am copt la temperatura de 180 grade celsius 40 minute.

De regula se taie rece, dar pofticiosii nu au avut rabdare si au mancat calduta.

Am pudrat(rece) cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Din pacate mi-a lipsit scortisoara pentru a fi reusita pe deplin, dar a fost gustoasa si fara.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu mere acrisoare 174195
retete culinare - Placinta cu mere acrisoare 174196
retete culinare - Placinta cu mere acrisoare 174197
retete culinare - Placinta cu mere acrisoare 174198
retete culinare - Placinta cu mere acrisoare 174199
retete culinare - Placinta cu mere acrisoare 174200
retete culinare - Placinta cu mere acrisoare 174201
retete culinare - Placinta cu mere acrisoare 174202
retete culinare - Placinta cu mere acrisoare 174203
retete culinare - Placinta cu mere acrisoare 174204

COMENTARII (61)

susu 1

22.08.2012, 22:24

Ah Doamne ce-as da orice acum pentru o felie doar

merisor 1

22.08.2012, 22:33

Susu data viitoare, acum s-au terminat

susu 1

24.10.2014, 12:47

sapt viitoare o fac si revin cu rezultatul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D