Placinta cu mere, de post

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 17 Mar 2016 | 2544 vizualizari

 

A iesit o placinta tare buna! Am prezentat aluatul si aici, dar am scris si acum pentru cei care vor sa printeze reteta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj:
  • 200 ml apa rece;
  • 200 ml ulei;
  • un praf de sare;
  • un cub de drojdie proaspata (50 g);
  • faina cat cuprinde (500 g).
  • In plus pentru aluatul de foietaj:
  • 3 linguri cu varf de faina;
  • 125 ml ulei;
  • ulei pentru uns masa de lucru.
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar;
  • o lingurita de scortisoara macinata.
  • Optional: o lingura de zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere, de post:

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor.

Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora.

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Coca se imparte in doua. Se intinde prima foaie pe masa de lucru unsa cu ulei, apoi cu ajutorul sucitorului se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga merele, apoi se intinde a doua foaie si se fixeaza peste umplutura. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Dupa ce se racoreste, se poate pudra cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu mere, de post 433288
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433289
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433290
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433291
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433292
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433293
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433294
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433295
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433296
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433297
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433298
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433299
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433300
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433301
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433302
retete culinare - Placinta cu mere, de post 433303

COMENTARII (29)

noiinbucatarie 1

17.03.2016, 22:20

ce buna ar fi acum!

Geanina87 1

18.03.2016, 10:08

delicioasa

Xandrinne 1

30.04.2016, 08:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S