Placinta cu mere si aluat fraged

de La Ancuta in Prajituri, 15 Mai 2014 | 3059 vizualizari

 

Placinta cu mere este unul din deserturile mele preferate. Nu este o prajitura retentioasa, dar noua ne place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si aluat fraged:

Pentru aluat cernem faina intr-un castron si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele si ouale batute putin. Incepem sa framantam si adaugam laptele, otetul si praful de sare. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Daca mai este necesar putem sa mai adaugam putina faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pana cand pregatim umplutura.

Curatam merele de coaja apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-un vas pe foc, adaugam zaharul si lasam pe foc mic, pana cand scade zeama. Dam de pe foc si adaugam scortisoara apoi lasam putin sa se racoreasca.

Intre timp scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale.

Intindem o foaie de dimensiunea tavii (25x35 cm). Cu ajutoarul sucitorului asezam foaia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt.
Presaram o lingura de gris apoi intindem umplutura pe toata suprafata foii.
Intindem si cea de-a doua foaie si o asezam peste mere. Intepam foaia cu furculita, din loc in loc.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste deasupra.

Lasam sa se raceasca in tava apoi pudram cu zahar si portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu mere si aluat fraged 319361
retete culinare - Placinta cu mere si aluat fraged 319362
retete culinare - Placinta cu mere si aluat fraged 319363
retete culinare - Placinta cu mere si aluat fraged 319364
retete culinare - Placinta cu mere si aluat fraged 319365

COMENTARII (23)

Satisfyyourcravings 1

15.05.2014, 16:17

Nici eu nu as refuza o asemenea minunatie!

mirela0911 1

15.05.2014, 21:33

Una din cele mai bune!

La Ancuta 1

16.05.2014, 08:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18