Placinta cu mere si stafide ( de post)

de alilianaa in Prajituri, 17 Noi 2013 | 2962 vizualizari

 

Placinta asta am executat-o la foc automat. M-am trezit ieri dimineata cu o pofta de placintaaa....... si la ora 9,00 era la copt. Pana seara nu a mai ramas nimicuta.

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • 200 ml ulei,
  • 150 ml apa minerala,
  • un plic praf de copt,
  • faina cat cuprinde ( in jur de 300-400 g),
  • un praf de sare.
  • umplutura:
  • 10 mere,
  • 3 linguri pesment,
  • un varf lingurita scortiosoara,
  • 150 g zahar,
  • 50 g stafide, esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si stafide ( de post):

Aluatul: Se amesteca apa si aluatul cu praful se sare, intr-un bol. Se amesteca pana Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca la inceput cu telul si pe urma cu mana. Trebuie sa iasa un aluat sa se intinsa cu sucitorul. 

Umplutura. Merele se spala, se curata de coaja. Se pun intr-o cratita la fiert impreuna cu zaharul, esenta de vanilie, pesmetul si stafidele hidratate. La final se pune scortisoara. 

Se unge o tava ( dreptunghiulara am folosit eu), se presara cu faina. Din aluat am intins doua foi. Prima am pus-o pe fundul tavii, am adaugat compozitia de mere, am pus foaia a doua. Am intepat cu furculita in cateva locuri sa nu se umfle foaia la copt. Am pus-a la copt  in cuptorul preincalzit. La jumatatea timpului de coacere scot placinta o portionez si o introduc din nou. Se lasa la copt cam 35 min-40. Se pudreaza cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere si stafide ( de post)-0
Placinta cu mere si stafide ( de post)-1
Placinta cu mere si stafide ( de post)-2
Placinta cu mere si stafide ( de post)-3
Placinta cu mere si stafide ( de post)-4

COMENTARII (23)

Anett 1

18.11.2013, 07:30

diaconta 1

18.11.2013, 13:37

da,e una din prajiturile care se fac repede si se mananca si mai repede
imi place si mie tare mult

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 21:58

ce buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04