Placinta cu salata

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2014 | 3341 vizualizari

 

Cat de bine este sa te trezesti dimineata si sa simti mireasma cafelei sau a brioselor tocmai scoase din cuptor? Imi da asa de multa incredere in mine. Ma simt asa de bine si stiu ca voi avea o zi minunata.


Cat de minunat este sa treci prin fata unei brutarii si sa simti aroma painii tocmai scoase din cuptor. Imi aduce in suflet o mare nostalgie, imi aminteste de bunica, de anii copilariei.
Cat de bine este sa sa intri in casa s sa simti miros de biscuiti. Mirosul acesta m aface sa surad, imi creeaza sentimentul de familie fericita, de sarbatoare.
Ador mirosul de mancare; e asa de plin de pasiune, de viata, de semnificatii, de sentimente.
De aceea astazi va propun o placinta tosmai scoasa din cupto; simpla, dar atat de inmiresmata incat l-o mananci doar sintindu-i mireasma.

 

INGREDIENTE

  • 120 g faina 00
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 200 g ricotta
  • 100 g caprino (sau o alta branza proaspata moale aggio)
  • 400 g salata
  • 25 g parmigiano ras
  • nucsoara
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu salata:

Amestecam faina cu 50 ml de apa calduta, un pic de sare si o lingura de ulei. Framantam pana ce obtinem o pasta fina, invelim aluatul in folie si il lasam sa se odihneasca aproximativ 30 de minute in frigider.

Intre timp spalam salata si o taiem fasii. Taiem ceapa si o calim cu un fir dr ulei si cu un catel de usturoi. Adaugam salata, saram si lasam pe foc pentru cateva minute pana ce se evapora apa eliminata de salata. Luam de pe foc si lasam salata sa se raceasca. Adaugam apoi ricotta, caprino, parmeznul, albusul de ou, nucsoara si amestecam totul bine.

Intindem pasta subtire si o punem intr-o tava rotunda de 22 cm , acoperita cu hartie de copt. Punem deasupra amestecul cu salata si branza, inchidem marginile si le ungem cu galbenus de ou. Dam placinta la cuptor pentru circa 30 de minute la 180 grade, in cuptor incalzit de dinainte.

 

COMENTARII (3)

deyutzky 1

03.02.2014, 09:31

interesanta combinatie n-am incercat niciodata

MotanLaOale 1

03.02.2014, 15:25

Pushaa 1

03.02.2014, 19:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04