Placinta cu spanac

de alilianaa in Mancaruri de post, 25 Apr 2013 | 1627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • spanac- 5 legaturi mari
  • 2 cepe rosii
  • o legura ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 graunti de usturoi uscat
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel
  • un morcov
  • un cartof
  • 2 linguri faina de hrisca( se poate adauga foarte bine pesmet)
  • un pachet de aluat fraged Bella.
  • 30 ml ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Spanacul, l-am curatat, spalat pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert cu sare si cand aceasta a dat in clocot am adaugat pentru 3-4 minute spanacul. L-am scos si l-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Dupa care, dupa ce s-a mai racit, l-am tocat marunt. Ceapa, usturoiul se curata,  cartoful, morcovul se curata se spala, se dau pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie am pus la incis uleiul peste care am adaugat cepa tocata martunt, usturoiul verde,morcovul dat pe razatoarea mica, cartoful dat pe razatoarea mica si scurs. Dupa ce acestea au fost trase la tigaie 3-4 minute am adaugat spanacul tocat. Am adaugat o cana de apa, am pus, sare, piper dupa gust. Dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat foarte bine am pus usturoiul graunti pisat. L-am lasat pret de 10 minute sa fiarba. La final pentru cateva minute am adaugat faina de hrisca pentru a lega mia bine compozitia. Am adaugat patrunjel tocat.

Aceasta compozitie am pus intr-o tava, intre doua foi de placinta. 

Am pus la copt pentru 30-40 minute. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi pesmet in loc de faina de hrisca

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu spanac 222567
retete culinare - Placinta cu spanac 222568

COMENTARII (18)

lucy2002 1

27.04.2013, 09:47

Arata bine !

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 07:50

lucy2002 1

29.03.2014, 11:36

Foarte buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55