Placinta cu spanac

de -Miti- in Piine, 15 Ian 2015 | 1562 vizualizari

 

Aluatul este excelent pentru orice fel de placinta sarata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 150 ml apa calduta
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 500 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 ceapa
  • 450 g spanac congelat
  • sare, dupa gust
  • usturoi si piper Kotanyi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Mai intai preparam maiaua. Intr-un bol mic, punem apa calduta cu lingura de zahar si drojdia. Lasam deoparte 5 minute.

Intr-un bol mai adanc, cernem faina si adaugam in mijloc maia, oul, laptele si uleiul. Framantam. Adaugam si lingurita de sare. Nu lasam sarea sa intre in contact direct cu drojdia, altfel aluatul nu va mai creste.

Acoperim bolul si lasam deoparte intr-un loc cald, ferit de curent, pana se dubleaza ca marime.

Preparam umplutura. Ceapa se curata si se taie. Se caleste, dupa ce s-a inmuiat putin adaugam spanacul si tinem pe foc pana scade apa. Condimentam cu sare si piper. Lasam sa se raceasca.

Ungem tava cu ulei. Daca le vreti ca cele prajite, puneti in tava putin mai mult ulei.

Impartim aluatul in mai multe bucati, depinde ce marime vrem sa aiba placintele. Intindem fiecare bucata cu sucitorul, cat mai subtire, punem umplutura la mijloc si impaturim. Asezam in tava cu partea impaturita in jos.

Dupa ce am terminat toate bucatile, se da tava la cuptor, se rumenesc placintele pe o parte si se intorc pe cealalta parte.

Se servesc calde sau reci.

 

COMENTARII (21)

simona72

simona72 1

16.01.2015, 11:07

Super!

-Miti-

-Miti- 1

16.01.2015, 13:28

mirela0911

mirela0911 1

18.01.2015, 10:31

Bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!