Placinta cu spanac, omleta si branza

de merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2015 | 979 vizualizari

 

Pentru ca am gasit spanac proaspat pe piata, am zis sa mai profit de oferta lui bogata de vitamine, acum cand s-a instalat vremea racoroasa de toamna.
De data aceasta l-am combinat cu branzeturi si ardei capia, l-am infasurat intr-o omleta preparata la panini maker, apoi rulata intr-un aluat sarat si cu multa verdeata si a rezultat o delicioasa rulada, pe care v-o recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml lapte
  • 450 g faina
  • sare
  • marar
  • patrunjel
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • putin parmezan
  • Pentru umplutura:
  • 250 g spanac
  • apa + sare + bicarbonat de sodiu
  • 15-20 g unt
  • 1 ceapa rosie, mica
  • oregano
  • busuioc
  • 100 g branza telemea
  • 100 g branza dulce
  • 50 g mascarpone
  • marar
  • 1 ardei capia, mare
  • 2 omlete din cate 2 oua
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac, omleta si branza:

Pentru aluat, frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.

Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini. 

Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.

Pentru umplutura, calim o ceapa mica in putin unt, apoi adaugam spanacul oparit, 2-3 frunze de busuioc, dar si putin oregano, amestecam de cateva ori si il lasam la racit.

Dam branza telemea pe razatoare, o amestecam cu branza dulce si mascarponele, dar si cu verdeata tocata marunt. Punem cateva fire de marar si cateva fire de patrunjel, nu exageram.

Preparam doua omlete din cate doua oua cu sare si piper. Eu le-am preparat la panini maker, ca am vrut sa iasa dreptunghiulare.

Tocam ardeiul capia in cubulete si il amestecam cu branza.

Impartim aluatul in doua si intindem pe masa de lucru doua foi de dimensiuni mai mari decat dimensiunile omletei.

Peste foile de aluat asezam omletele, apoi spanacul amestecat cu branzeturile, rulam mai intai omletele peste umplutura si apoi aluatul peste omlete, asa incat sa avem aluat doar la exterior.

Introducem marginile aluatului, de la capete, in interior, ca sa nu ne iasa umplutura si asezam ruladele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Eu am asezat hartie de copt si intre rulade, pentru a nu se lipi intre ele.

Ungem ruladele cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si le coacem pentru 35 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, in prealabil.

La final le pudram cu putin parmezan ras.

Le servim calde cu o cana de iaurt sau cu ketchup, asa cum le-au servit ai mei.

 

Sa va fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Spanacul se va opari in apa clocotita cu sare si putin bicarbonat, Bicarbonatul ajuta frunzele de spanac sa isi pastreze culoarea verde.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu spanac, omleta si branza-0
Placinta cu spanac, omleta si branza-1
Placinta cu spanac, omleta si branza-2
Placinta cu spanac, omleta si branza-3
Placinta cu spanac, omleta si branza-4
Placinta cu spanac, omleta si branza-5
Placinta cu spanac, omleta si branza-6
Placinta cu spanac, omleta si branza-7
Placinta cu spanac, omleta si branza-8
Placinta cu spanac, omleta si branza-9
Placinta cu spanac, omleta si branza-10
Placinta cu spanac, omleta si branza-11
Placinta cu spanac, omleta si branza-12
Placinta cu spanac, omleta si branza-13

COMENTARII (30)

Valclaudia 1

07.11.2015, 22:04

de nota zece! Bravoo!!

Micutza Luana 1

08.11.2015, 14:02

buna placinta ai mai facut

Andra_Constantinescu 1

08.11.2015, 18:25

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04