Placinta cu spanac si branzeturi

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2016 | 923 vizualizari

 

Ca ador spanacul si combinatia de spanac cu branza, se stie. Ca ma mai joc cu aluaturile, se stie si asta. Dar ca mi-am facut placinta asta special pentru mine si au mancat si Teo si piticii, asta nu se mai stie :)))) dar va spun eu ca asa e :P


 

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 400 gr faina
  • 1 cana lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lgta sare
  • 1 lgta zahar
  • umplutura
  • 150 gr telemea de capra
  • 150 gr cascaval
  • piper
  • 100 gr baby spanac
  • 1 morcov
  • ulei de masline
  • 1 leg marar
  • un ou pt uns
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branzeturi:

Aluatul este unul simplu, ca de paine.

Cernem faina intr-un castron impreuna cu sarea. Facem un locas.

Incalzim laptele usor, sfaramam drojdia in el, adaugam un praf sare si o lingurita zahar. Cand maiaua se umfla, o turnam usor in locasul din faina. Adaugam jumatate din cantitatea de ulei si amestecam cu o lingura de lemn, apoi incepem sa framantam cu mana, incorporand treptat si restul de ulei. Daca mai e nevoie, adaugam faina. Framantam pana devine elastic, acoperim cu un stergar curat si lasam la dospit jumatate de ora.

Intre timp, pregatim umplutura. Curatam morcovul, il radem marunt. Spanacul il spalam si il lasam sa se scurga. 

Incingem o tigaie/ vas cu putin ulei de masline, adaugam morcovul, apoi si spanacul scurs. Adaugam un praf de sare, lasam 2 minute cat sa devina culoarea mai vie, apoi dam deoparte si lasam sa se tempereze. Radem cascavalul, faramitam cu mana telemeaua. 

Scoatem aluatul si oprim o parte din care sa facem niste bride. Intindem alautul pe blatul umezit cu putin ulei. Pregatim o tava de copt, eu am folosit una de tarta. Intindem si asezam aluatul in forma. Adaugam spanacul calit, faramitam telemeaua, adaugam mararul tocat marunt si cascavalul ras. Asezam cateva fasii de aluat, ungem cu ou batut si presaram un praf de sare grunjoasa si susan. Lasam 5 minute sa se mai umfle un pic aluatul.

Punem la copt in cuptorul preincalzit, la foc iute, timp de 20 - 30  minute, pana devine pufoasa si rumena. 

Scoatem din cuptor, lasam la temperat, apoi servim cu un praf de piper negru si o sana sau un iaurt acrisor.

Ador astfel de preparate! 

 

TIPS-URI

1

daca telemeaua este foarte sarata, nu mai adaugati sare multa peste spanac sau pe deasupra placintei.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu spanac si branzeturi 430133
retete culinare - Placinta cu spanac si branzeturi 430134
retete culinare - Placinta cu spanac si branzeturi 430135
retete culinare - Placinta cu spanac si branzeturi 430136
retete culinare - Placinta cu spanac si branzeturi 430137
retete culinare - Placinta cu spanac si branzeturi 430138

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Camelya 1

26.02.2016, 18:41

Delicioasa!

Rocsi 1

26.02.2016, 20:23

elucubratiiculinare 1

28.02.2016, 17:59

preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S