Placinta cu sprot ( peste mic )

de pity19 in Peste, 7 Mai 2014 | 745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr faina
  • apa calda
  • 25 gr drojdie
  • un ou pentru uns
  • peste sprot ( o mana, doua )
  • praf de usturoi
  • oregano
  • cascaval afumat
  • condimente pentru peste
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu sprot ( peste mic ):

Aluatul : Punem faina intr-un bol , sarea , zaharul si drojdia dizolvata in 5 linguri apa calda ; Amestecam bine cu o lingura de lemn, completam cu apa , faina si lasam la loc cald timp de 40-50 minute!Trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic dar nelipicios.

Spalam pestele , curatam de intestine , taiem capurile , clatim , condimentam cu oregano , usturoi si condimente pentru peste!

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina , taiem in lung file doar pana la jumatatea aluatului , ungem jumatatea pe care nu am taiat'o cu ou , punem pestele condimentat ,cascaval razuit , invelim cu partea taiata file , impaturim bine , punem in tava tapetata cu hartie de copt , ungem cu ou , razuim cascaval si dam la cuptor aprox 30 de minute la foc mediu!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu sprot ( peste mic ) 317132
retete culinare - Placinta cu sprot ( peste mic ) 317134
retete culinare - Placinta cu sprot ( peste mic ) 317140
retete culinare - Placinta cu sprot ( peste mic ) 317145
retete culinare - Placinta cu sprot ( peste mic ) 317149
retete culinare - Placinta cu sprot ( peste mic ) 317151

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

07.05.2014, 15:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S