Placinta de dovleac

de Ina in Dulciuri, 7 Mai 2011 | 6241 vizualizari

 

Daca tot a cerut Rocsi desert, m-am conformat si-am adus . Da' sa nu cereti, ca s-a papat de cateva luni =)) :D. O reteta de placinta cu dovleac delicioasa

 

INGREDIENTE

Aluatul de placinta :

  • 500 g faina
  • o cana cu apa rece
  • 2-3 linguri ulei
  • un praf de sare 

Umplutura :  

  • dovleac ras
  • scortisoara
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac:

 

Umplutura:     Dam dovleacul  pe razatoare ( sau il punem in robot) si il amestecam cu o lingura de scortisoara. Eu am dovleac tip para, cu pulpa foarte dulce, dar care nu-si lasa multa zeama si deci nu trebuie calit.

Aluatul:   Punem faina in vasul in care urmeaza sa framantam aluatul. Formam in centru un crater in care punem sare si putin ulei. Incepem sa adaugam apa rece, putin-cate-putin,  incepand framantatul. Se obtine o coca potrivit de tare , pe care o impartim in 4-6 bucati pe care le  intindem cu placintarul , pana obtinem foi foarte subtiri. Ungem cu ulei foile, apoi punem compozitia de dovleac ras, presaram zahar si rulam  foile. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. Taiem cu cutitul placinta necoapta, formand astfel feliile de placinta.

       Ungem  cu ulei placinta ce urmeaza a fi coapta. Dam la cuptor 45-60 minute, apoi scoatem placinta , o portionam si o pudram cu zahar.

       Se obtine o placinta cu foi foarte fine, precum strudelul.

 

 

TIPS-URI

1

Aluatul facut cu apa rece va fi foarte fin, sfaramicios, precum aluatul de pateuri sau strudele

2

Daca dovleacul este dulce, nu vom pune zahar decat foarte putin, presarat in momentul in care rulam foile de placinta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta de dovleac 103541
retete culinare - Placinta de dovleac 103542
retete culinare - Placinta de dovleac 103543
retete culinare - Placinta de dovleac 103544

COMENTARII (38)

Ina 1

08.05.2011, 19:54

MotanLaOale 1

09.05.2011, 13:24

ionela2682 1

29.05.2011, 17:26

Asa fac si eu placinta ,de la soacra-mea am invatat,este tot din Fetesti...cred ca este reteta specifica voua fetestenilor! Soacre bune in Fetesti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S