Placinta frageda cu branza sarata

de Rux in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2015 | 1648 vizualizari

 

A venit vremea placintelor, asa ca astazi am preparat una extrem de frageda...si delicioasa...am primit de la mama nota zece...asa ca-i de bine! :))))))
Un aluat grozav pe care-l puteti incerca si cu alte umpluturi: mere, dovleac, branza dulce...se prepara extrem de rapid si zic eu...merita probat!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 350 gr faina( plus o mana buna pentru infainat)
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • amidon( sau faina) pentru infainat suprafata de intins

Umplutura:

  • 800 gr branza telemea cremoasa( sau de care doriti)
  • 350 gr smantana
  • 1 legatura marar( daca nu va place, puneti patrunjel)
  • 3 oua
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu branza sarata:

Se prepara usor; se amesteca ingredientele pentru aluat, eu untul l-am dat pe razatoarea mare, asa rece din frigider, apoi se omogenizeaza, nu dureaza mai mult de 3 minute. Am infainat aluatul si l-am dat putin la rece pana am pregatit umplutura.

Am amestecat ouale, cu branza cremoasa, si smantana, apoi cu mararul tocat.

Am impartit aluatul in doua bucati si am intins fiecare foaie pe o suprafata bine infainata, aveti grija sa infainati si sucitorul si sa va opriti daca simtiti ca se lipeste, ridicati putin foaia si presarati din nou amidon sau faina si apoi continuati.

Am uns cu unt tava( dreptunghiulara) si am asezat prima foaie, apoi am pus compozitia de branza si deasupra a doua foaie de placinta.

Am copt placinta pana s-a rumenit frumos, in jur de 35 sau 40 de minute.

E minunata!

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta frageda cu branza sarata-0
Placinta frageda cu branza sarata-1
Placinta frageda cu branza sarata-2
Placinta frageda cu branza sarata-3
Placinta frageda cu branza sarata-4
Placinta frageda cu branza sarata-5
Placinta frageda cu branza sarata-6
Placinta frageda cu branza sarata-7

COMENTARII (25)

Rux

Rux 1

16.10.2015, 08:24

Gabyta scumpa, te imbratisez!

Xandrinne

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:14

Rux

Rux 1

22.10.2015, 22:07

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!