Placinta impletita cu carne

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 5 Feb 2013 | 4794 vizualizari

 

Maine 6 februarie se face 1 an de cand am infiintat blogul si am postat prima reteta..Va multumesc mult pentru ca mi-ai fost alaturi, ca mi-ati apreciat retetele sau ca mi-ati atras atentia cand am gresit.Va multumesc si ca drept rasplata va ofer cate o feliuta de placinta cu carne.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr aluat foietaj
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 250 gr rosii un suc propriu
  • 600 gr carne tocata vita + curcan
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 oua
  • 1 lingura parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta impletita cu carne:

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Rosiile le facem cubulete.

Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa cu morcovul 2 minute. Punem carnea si amestecam bine, apoi rosiile cu tot cu sucul sau. Lasam sa scada la foc potrivit, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi punem vinul. Cand compozitia este bine scazuta tragem tigaia de pe foc, punem oregano si patrunjelul verde tocat. Dupa ce s-a racorit putin incorporam 1 ou si parmezanul.

Presaram faina pe masa de lucru si asezam foietajul pe care il mai intindem foarte putin cu sucitorul. Impartim aluatul in 3 fasii pe lungime dar nu il taiati, ori din ochi faceti asta ori trasati doua dungulite subtirele cu un cutit.  Partea de sus si de jos le taiem in fasii de circa 2 cm pe latime. Asezam compozitia de carne pe fasia din mijloc, apoi impletim fasiile laterale si acoperim bine capetele.

Transferam placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul ramas spuma si cu un pensonas o ungem. Bagam tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca bine placinta pana prinde o culoare aurie.

Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam putin la racorit.

Pofta buna!

Multumesc Vladimir pentru ideea de a impleti placinta Sursa de inspiratie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Rocsi 1

06.02.2013, 20:50

Multumesc pentru urarile tale frumoase Ruxy

Rocsi 1

06.02.2013, 20:50

Multumesc Adriana

Rocsi 1

06.02.2013, 20:50

Multumesc mult Mamaie!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco