Placinta Primavara

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Mar 2016 | 3267 vizualizari

 

Imi place placinta cu mere si de fiecare data incerc alt aluat, m-am jucat nitel si am decupat niste floricele care sa imbie Primavara sa apara.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 100 g smantana cu 30% grasime
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 plic de praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • 800 g faina + sau - ( faina e un pic mai inchisa la culoare, e macinata din graul de asta toamna)
  • Umplutura
  • cca 1 kg de mere calite puse asta toamna la borcan
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Primavara:

Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, apa, sarea si smantana si mixam bine.

Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si drojdia uscata. Prima data adaugam doar 700 g faina apoi mai plusam daca este nevoie, la  mine a fost nevoie si am adaugat inca 100 g. Framantam bine si lasam sa se odihneasca cca 10-15 min, cat timp pregatim noi tava cu hartie de copt.

Apoi intindem o foaie de cca 1/2 deget grosime si decupam cu o forma floricele, eu am calculat si la tava mea 40/28 cm mi-au trebuit 35 de floricele.

Restul de aluat il intindem cat dimensiunea tavii, chiar un pic mai mult sa ridicam si pe margine, apoi asezam in tava, intepam cu o furculita tot aluatul. Peste aluat intindem merele deja pregatite de asta toamna (sau pregatite atunci, dupa caz).

Peste mere asezam floricelele din aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, asezam sub tava o cratita cu apa, apoi reducem focul la mediu. Lasam sa se coaca cca 35-40 min, pana incepe sa creasca si sa se rumeneasca.

Cand e gata scoatem din cuptor, daca nu avem rabdare si ne place calda putem sa o portionam ( cazul meu) sau asteptam s ase raceasca.

E buna oricum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (33)

ela 1

17.03.2016, 19:19

ce bine arata

mirela0911 1

17.03.2016, 20:18

O nebunie de placinta!

mihaelar63 1

23.03.2016, 22:59

Ce frumoasa este . Arata super prajitura aceasta ,, Margareta ''

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu ananas