Placinta ruseasca cu branza

de Criss in Prajituri, 8 Sep 2014 | 1193 vizualizari

 

Retetele simple si rapide sunt cele mai bune, mai ales cand n-ai timp si chef sa stai prea mult in bucatarie, dar iti doresti totusi un desert pentru o duminica in familie. Am vazut aceasta reteta mai intai la Gaby_d pe Bucataras, reteta care a fost rapid preluata de multe "Bucatarase". Dupa cum se vede, a ajuns si la mine. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -500 g branza de vaci
  • -3 oua
  • -4 linguri zahar
  • -3 linguri gris
  • -5 linguri smantana
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -50 g stafide
  • (Dupa parerea mea ar merge si o lingurita de praf de copt, asa ca data viitoare am sa pun.)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza:

Stafidele se pun la inmuiat in apa calda. Intr-un bol se amesteca grisul cu smantana si se lasa 30 minute deoparte. Branza se paseaza printr-o sita, daca nu e suficient de fina si cremoasa, sau se paseaza cu blenderul.

Intr-un bol de mixer se pun ouale cu zaharul si zaharul vanilat si se spumeaza pana cand isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.Peste oua se adauga branza, smantana cu grisul, coaja de lamaie si stafidele. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aici va sfatuiesc sa alegeti o tava mai mica, eu am folosit o tava 20/30 si prajitura a iesit destul de joasa. Ar fi fost mai frumoasa intr-o forma de tort si mi-ar fi iesit ca un cheesecake. Se coace 40 minute, dupa care se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se serveste cu smantana.

Eu am adaugat si o lingura de Dulceata fina din fructe de soc , cu care merge de minune. Sau puteti folosi un sos de fructe de padure.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta ruseasca cu branza-0
Placinta ruseasca cu branza-1
Placinta ruseasca cu branza-2
Placinta ruseasca cu branza-3
Placinta ruseasca cu branza-4

COMENTARII (21)

dantes

dantes 1

09.09.2014, 06:36

Foarte buna

Criss

Criss 1

09.09.2014, 07:52

Multumesc dragelor.

Criss

Criss 1

09.09.2014, 07:52

Dia, daca vin cu bunatati, de ce nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24