Placinta"n foi cu branza

de ionela2682 in Dulciuri, 9 Dec 2011 | 4564 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi:

  • 1 cana apa
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • untura pentru uns.

Ingrediente umplutura:

  • telemea de vaca 4-500 g
  • 4-5 oua
  • zahar dupa gust
  • esenta si zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta"n foi cu branza:

-din apa sare ,praf de copt si fainase prepara un aluat potrivit de tare

-se imparte in doua

-intindem una dintre bucatile de aluat intr-o foaie subtire,ungem din abundenta cu untura ,impaturim,executam procedura (intins ,uns cu untura,pliat ) de 3 ori, lasand aluatul cate o ora la rece intre impaturiri.

-la fel vom proceda si cu foaia nr doi

-intindem cu grija aluatul in tava cu hartie de copt ridicand putin marginile

-turnam compozitia de telemea ,zahar .oua ,arome peste foaie si acoperim cu cealalta foaie

-ungem cu putin ulei toata suprafata placintei,intepam din loc in loc,dm la cuptor pana se rumeneste frumos

-pudram cu zahar si servim calda sau rece.

-

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta"n foi cu branza 137061
retete culinare - Placinta"n foi cu branza 137062
retete culinare - Placinta"n foi cu branza 137063
retete culinare - Placinta"n foi cu branza 137064
retete culinare - Placinta"n foi cu branza 137065
retete culinare - Placinta"n foi cu branza 137067
retete culinare - Placinta"n foi cu branza 137068
retete culinare - Placinta"n foi cu branza 430524
retete culinare - Placinta"n foi cu branza 430525

COMENTARII (19)

ionela2682 1

17.12.2011, 18:25

adasev12
10.12.2011, 12:59

foarte buna ....oare cu unt nu ar iesi? in loc de untura???


nu stiu....eu nu am facut niciodata cu unt in schimb am facut cu margarina la pachet ,dar gustul nu se compara!!!

ionela2682 1

17.12.2011, 18:26

fetelor raspund cu intarziere.....multumesc tuturor v as invita la o feliuta dar s a evaporat direct din tava cat inca era calda !!!

babi5 1

01.10.2013, 12:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D