Placinte ardelenesti

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2013 | 8776 vizualizari

 

Ptr c-ati tinut asa de mult sa fac aceasta postare , iata ...
Daca aveti la indemana o lespede , ar fi ideala ptr coacerea acestora

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata/20 g dr proaspata
  • 330 ml apa
  • ulei ptr uns tigaia si placintele
  • UMPLUTURA
  • - 400 g branza telemea sau burduf (tare)
  • -marar proaspat tocat fff marunt
  • -sare si piper
  • -smantana
  • boia dulce ptr servit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Se stie ca aluaturile nu sunt prietene cu mine, asa ca toate ingredientele pentru aluat le-am introdus in cuva masinii de paine (program framantare/dospire) in ordinea bine stiuta: apa, faina, sarea si drojdia uscata).

In timpul acesta se face umplutura: branza se sfarama, se adauga piperul si sarea, daca mai este necesar, mararul si totul se omogenizeaza.

Cand masina a semnalat acustic trecerea timpului, am scos aluatul si l-am portionat in guguloaie potrivite ca marime. Fiecare bucata de aluat se intinde pe planseta infainata cu ajutorul sucitorului infainat si el; se aseaza cate-o lingura de branza si se impatureste ca placinta poale-n brau, dupa care se intinde cu sucitorul din nou.

Tigaia de clatite, sau ce aveti bun la indemana, se unge cu ulei, se adauga placintica, ungandu-se si ea deasupra, cu ulei. Se coace pe fiecare parte cateva minute, pana apar petele acelea maronii, care nu sunt o greseala, ele amintindu-ne de turtele bunicii, coapte pe plita bucatariei (cei de varsta mea stiu despre ce vorbesc io :d).

Se servesc alaturi de-o portie sanatoasa de smantana presarata cu boia, asa de aspect .

TIPS-URI

1

N-am gasit sectiune unde sa le pot incadra , asa ca le-am zis PASTE :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

23.06.2015, 12:14

O, ce placinta minunata! Dienus...imi era dooor de tine!!! Te imbratisez!

DIANA B 1

24.06.2015, 08:26

Ruxy , ms de vizita si de apreciere . Si mie imi este dor de tine , fiinta sensibila si frumoasa .
Zile bune sa ai !

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de omleta cu legume si feta