Placinte ardelenesti

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2013 | 4345 vizualizari

 

Ptr c-ati tinut asa de mult sa fac aceasta postare , iata ...
Daca aveti la indemana o lespede , ar fi ideala ptr coacerea acestora

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata/20 g dr proaspata
  • 330 ml apa
  • ulei ptr uns tigaia si placintele
  • UMPLUTURA
  • - 400 g branza telemea sau burduf (tare)
  • -marar proaspat tocat fff marunt
  • -sare si piper
  • -smantana
  • boia dulce ptr servit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Se stie ca aluaturile nu sunt prietene cu mine, asa ca toate ingredientele pentru aluat le-am introdus in cuva masinii de paine (program framantare/dospire) in ordinea bine stiuta: apa, faina, sarea si drojdia uscata).

In timpul acesta se face umplutura: branza se sfarama, se adauga piperul si sarea, daca mai este necesar, mararul si totul se omogenizeaza.

Cand masina a semnalat acustic trecerea timpului, am scos aluatul si l-am portionat in guguloaie potrivite ca marime. Fiecare bucata de aluat se intinde pe planseta infainata cu ajutorul sucitorului infainat si el; se aseaza cate-o lingura de branza si se impatureste ca placinta poale-n brau, dupa care se intinde cu sucitorul din nou.

Tigaia de clatite, sau ce aveti bun la indemana, se unge cu ulei, se adauga placintica, ungandu-se si ea deasupra, cu ulei. Se coace pe fiecare parte cateva minute, pana apar petele acelea maronii, care nu sunt o greseala, ele amintindu-ne de turtele bunicii, coapte pe plita bucatariei (cei de varsta mea stiu despre ce vorbesc io :d).

Se servesc alaturi de-o portie sanatoasa de smantana presarata cu boia, asa de aspect .

 

TIPS-URI

1

N-am gasit sectiune unde sa le pot incadra , asa ca le-am zis PASTE :))

RETETA IN IMAGINI

Placinte ardelenesti-0
Placinte ardelenesti-1
Placinte ardelenesti-2
Placinte ardelenesti-3
Placinte ardelenesti-4
Placinte ardelenesti-5
Placinte ardelenesti-6
Placinte ardelenesti-7
Placinte ardelenesti-8

COMENTARII (18)

DIANA B 1

29.09.2013, 12:49

Va multumesc , dragutele ! Bya si Baby

Rux 1

23.06.2015, 12:14

O, ce placinta minunata! Dienus...imi era dooor de tine!!! Te imbratisez!

DIANA B 1

24.06.2015, 08:26

Ruxy , ms de vizita si de apreciere . Si mie imi este dor de tine , fiinta sensibila si frumoasa .
Zile bune sa ai !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20