Placinte cu branza si cascaval la tigaie

de Rux in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2013 | 33914 vizualizari

 

Un aluat subtire care dupa prajit se topeste in gura, un gust minunat de branza chimen si cascaval......astea sunt placintele mele gustoase tare, va invit la savurat :)....asa de-o seara frumoasa de duminca :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 250 gr branza( telemea de vaca)
  • 100 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingurita chimen( daca nu va place puteti renunta la el)
  • 1/2 pachetel de drojdie uscata
  • 4 galbenusuri pentru uns
  • o rola mica de cascaval
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si cascaval la tigaie:

Aluatul nu necesita crestere.

Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si se imparte in  bucati de marimea unei mingi de ping-pong .

Fiecare bucata se intinde cat mai subtire, pe o suprafata infainata, totusi cu atentie sa nu se rupa.

Dupa ce am intins foile, le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul razuit in prealabil.

Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic sa inchidem foaia.  Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei. Avem grija desigur sa le intoarcem la timp astfel incat sa nu ardem placintele. La prajit  se vor  umfla usor, iar  la mijloc vor face un  buzunaras, unde se va topi de placere  :) cascavalul. :) Eu am schimbat uleiul de doua ori.

Scoatem placintele pe un prosop de hartie absorbant si apoi le servim cu pofta :) Mmmmmmmm....minunate :)

 

TIPS-URI

1

Daca ne place verdeata putem pune in aluat marar sau patrunjel tocat

RETETA IN IMAGINI

Placinte cu branza si cascaval la tigaie-0
Placinte cu branza si cascaval la tigaie-1
Placinte cu branza si cascaval la tigaie-2
Placinte cu branza si cascaval la tigaie-3
Placinte cu branza si cascaval la tigaie-4
Placinte cu branza si cascaval la tigaie-5
Placinte cu branza si cascaval la tigaie-6
Placinte cu branza si cascaval la tigaie-7
Placinte cu branza si cascaval la tigaie-8
Placinte cu branza si cascaval la tigaie-9
Placinte cu branza si cascaval la tigaie-10

COMENTARII (67)

Rux 1

12.01.2014, 22:01

Multumesc

babi5 1

19.08.2014, 13:46

T

Roza29 1

07.09.2014, 15:08

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04