Placinte cu cascaval

de T I M E A in Piine, 29 Noi 2012 | 6527 vizualizari

 

Nu, nu le-am mancat eu :), stiti deja ca eu nu mananc branzeturi...dar ,asta nu inseamna ca nu fac din cand in cand bunatati cu branzeturi pentru cei din jurul meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • cateva felii de cascaval
  • un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte - pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cascaval:

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 minute.

Faina o amestecam cu sarea si zaharul. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Intindem apoi aluatul si taiem sub forma de dreptunghiuri. Asezam cascavalul feliat pe o jumatate, indoim apoi si apasam marginile.

Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbnusul de ou.

Le mai lasam 15-20 min la dospit, apoi dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de aprox 20-25 min.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte cu cascaval 191049
retete culinare - Placinte cu cascaval 191050
retete culinare - Placinte cu cascaval 191051
retete culinare - Placinte cu cascaval 191052

COMENTARII (45)

T I M E A 1

30.11.2012, 14:52

Sidy eu va cred pe cuvant si va las pe voi sa mancati

diaconta 1

30.11.2012, 14:59

lasa-ne si mai adu doua portii

T I M E A 1

30.11.2012, 17:44

)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S