Placinte cu gem

de dariaruxandra11 in Dulciuri, 28 Apr 2014 | 1056 vizualizari

 

Buna! Astazi voi scrie o reteta de placinte cu gem...preferatele mele!

 

INGREDIENTE

  • 1,2 Kg de faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 300 ml de lapte
  • 60 g margarina
  • 1 lingura de zahar
  • 50 g zagar pudra
  • un varf de cutit cu sare
  • gem (prune, capsuni,zmeura,visine...)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu gem:

Intr-o oala mai mica se incalzeste 100 ml de lapte, se pune drojdia, 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca si se lasa timp de 10 minute pana cand drojdia se face ca spuma.

Restul de faina se amesteca intr-un castron cu zaharul pudra, laptele ramas in care s-a dizolvat in prealabil putina sare, galbenusurile, amestecul cu drojdie si margarina topita. Se framanta bine cu mana pana cand in aluat se observa besicute, apoi se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora.

Dupa trecerea timpului aluatul se rastoarna pe o masa presarata cu faina si se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm. Se imparte in patrate cu latura de 10 cm, in mijlocul lor se pune gem de prune, se ruleaza iar capetii se imping putin inauntru pentru ca umplutura sa nu iasa in timpul coacerii.

Oul ramas se freaca si se ung placintele. Se mai lasa sa creasca intr-un loc caldut o jumatate de ora, dupa care se pun in tava unsa cu unt si se coc in cuptor pana cand devin aurii.

Se servesc caldute sau reci presarate cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

29.04.2014, 08:53

laura_n 1

29.04.2014, 17:44

bun venit!

Rocsi 1

30.04.2014, 10:23

Bine ai venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L