Placinte cu mere si dovleac

de AdriiAdi in Prajituri, 20 Feb 2013 | 3951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 2.5 faina ,
  • drojdie cat o nuca ,
  • un praf sare ,
  • zahar 50 gr ,
  • otet ,
  • 2 linguri osanza topita ,
  • arome ,
  • lapte ,
  • 2 oua
  • 10 mere
  • 100 gr zahar scortisoara
  • dovleacul
  • 150 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere si dovleac:

mai intai faci aluatul : pui faina intr un castron mai mare, faci in centru o adancitura si in ea dizolvi drojdia cu laptele caldut , zaharul,ouale,arome,sarea, otetul si osanza topita.

Framanti pana se desprinde de pe degete.

merele le cureti de coaja ,le speli , le dai pe razatoarea mare si apoi le calesti cu zahar si un praf de scortisoara.

dovleacul sa nu fie prea mare il cureti de coaja si il dai pe razatoare ,  il calesti cu zahar. ( daca e dovleacul prea mare faci doar jumate sau 3/4 din el si restul il tai in felii groase si il bagi la cuptor pana se innegreste coaja apoi ii pudrezi continutul.)

se intind cu sucitorul 4 foi subtiri .

intinzi foile, ungi tava, si pui o foaie in tava si apoi umplutura de mere si apoi cealalta foaie.  la fel procedezi si cu dovleacul

se coc aprox 30 de min pana se rumenesc deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinte cu mere si dovleac 205818
retete culinare - Placinte cu mere si dovleac 205819

COMENTARII (7)

gaby_duceag 1

20.02.2013, 18:57

te rog sa intervii la modul de preparare ca eu nu prea inteleg

"se intind cu sucitorul 4 foi subtiri .
se pun in tavi unse cu ulei si se coc aprox 30 de min pana se rumenesc deasupra."
dar dovleacul, merele....

AdriiAdi 1

20.02.2013, 19:09

imi cer scuze cred ca am omis asta ! da deci intinzi foile, ungi tava, si pui o foaie in tava si apoi umplutura de mere si apoi cealalta foaie. la fel procedezi si cu dovleacul

Rocsi 1

21.02.2013, 11:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L