Platou cald cu peste

de mihaelar63 in Peste, 15 Dec 2013 | 3393 vizualizari

 

Invitati la masa . Vineri cu dezlegare la peste . Deci peste sa fie !!! Am gatit orezul si pastravul in cuptorul electric al fiului meu . MInunat se rumeneste in acest cuptor Mi-as dori si acasa unul .

 

INGREDIENTE

  • OREZ(700 gr] :2 ceape+1 ardei rosu+200 gr mazare+100 ml ulei, sare ,1/2 lingurita turmeric.
  • FILE PASTRAV(2kg):1 lingura pasta ardei+ 1 lingura ketch-up, ulei masline , sare ,piper.
  • TRUNCHI MERLUCIUS(2 kg):1 Lingura pasta ardei , ierburi de provence , sare , piper, ulei masline .
  • -Lamaie .rosii cherry, ardei si patrunjel verde .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cald cu peste:

Pt orez : Se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt+ orezul in ulei . Se pune apa cat sa acopere . Se aduga mazarea, sarea si turmericul . Se fierbe la foc mic 15 min .

Fileul de pastrav se spala ,se condimenteaza intr-un bol cu sare , piper si se amesteca cu putin ulei de masline , pasta de ardei si ketch-up..Se pune la cuptor asezat in tava tapetata cu hartie de copt.Coaceti 10-15 min.

Merluciusul se curata cu ajutorul unei foarfeci de aripioarele laterale care sunt foarte ascutite [ Atentie sa nu va raniti]. Se spala . Se pune in tigaie cu ulei , sare , pasta de ardei , piper si ierburi de Provence . Se frige pe ambele parti .

Puneti orezul pe platou mare cu pestele asezat peste .Eu am pus pe doua platouri.  Decorati cu ardei, rosioare  si mult patrunjel verde. Alaturat puneti farfurioare cu lamaie taiata .

 

TIPS-URI

1

Curatati cu atentie cu ajutorul unei foarfeci aripioarele merluciusului . Atentie sa nu va raniti pentru ca sunt foarte ascutite !

RETETA IN IMAGINI

Platou cald cu peste-0
Platou cald cu peste-1
Platou cald cu peste-2
Platou cald cu peste-3
Platou cald cu peste-4
Platou cald cu peste-5
Platou cald cu peste-6
Platou cald cu peste-7
Platou cald cu peste-8

COMENTARII (21)

laura_n

laura_n 1

15.12.2013, 18:11

biig, biig like

mamaieelena

mamaieelena 1

15.12.2013, 19:22

tanyapatap

tanyapatap 1

16.12.2013, 20:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!