Poale-n brau

de Rocsi in Prajituri, 30 Ian 2011 | 6697 vizualizari

 

INGREDIENTE

aluat:

  • 1 kg faina
  • 2 -3oua
  • 5 linguri iaurt
  • un cub drojdie
  • 150 gr zahar
  • lapte pentru framantat
  • coaja de portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf sare

umplutura:

  • 1kg si 200 gr branza dulce de vaci
  • 5 oua + 2 oua pentru uns
  • 1 esenta rom
  • coaja lamaie rasa
  • coaja portocala rasa 
  • 1 praf sare
  • 1 pahar zahar
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

aluatul:

intai de toate scoateti toate ingredientele din frigider sau de la racoare,sa fie la temperatura camerei cand va apucati de framantat.

puneti faina intr-un lighean.

drojdia o frecati cu o lingurita zahar.

faceti gaura in mijlocul fainii si turnati drojdia.

o lasati circa 10 minute la dospit.

laptele il incalziti putin, cat sa fie doar caldut.

ouale le bateti spuma cu zaharul.

le turnati peste faina.

adaugati si iaurtul,esenta,coaja de portocala si praful de sare.

le amestecati bine ,apoi incepeti sa turnati lapte si sa framantati.

framantati pana ce aveti consistenta dorita,iar aluatul face besicute.

il lasati la crescut ,la loc cald.

il acoperiti cu un prosop curat,de bucatarie.

umplutura:

branza o pregatiti chiar inainte de a incepe sa faceti placintele.

amestecati branza cu coaja de portocala,coaja de lamaie,esenta si sarea.

ouale le bateti bine cu zaharul si le turnati peste.

amestecati bine ,pana se incorporeaza toate ingredientele.

ATENTIE:daca branza nu este foarte bine scursa,atunci puneti in umplutura 2-3 lingura faina alba sau gris.

dupa ce aluatul a crescut pregatim masa  de lucru.

 presaram pe masa faina.

rupem cate o bucata aluat,o intindem cu sucitorul,punem in mijloc branza apoi impaturim ,dupa preferinta.

procedam la fel pana sunt gata toate placintele.

luam o tava de aragaz.

o ungem cu margarina ,o tapetam cu hartie de copt.

asezam placintele facute in tava.

batem 2 oua bine si cu un penson ungem placintele.

dam tava in cuptorul incins.

reglam la o temperatura potrivita si le lasam acolo pana sunt coapte.

cand le scotem,le presaram cu zahar pudra si le lasam la racorit.

asadar va invit la o poala-n brau!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Poale-n brau-0
Poale-n brau-1
Poale-n brau-2
Poale-n brau-3
Poale-n brau-4
Poale-n brau-5
Poale-n brau-6
Poale-n brau-7
Poale-n brau-8
Poale-n brau-9
Poale-n brau-10
Poale-n brau-11

COMENTARII (61)

Rocsi

Rocsi 1

25.03.2015, 10:11

Asa este Carmen

iri_iri

iri_iri 1

29.03.2015, 13:57

Rocsi

Rocsi 1

29.03.2015, 18:52

Iri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!