Poale-n brau

de Ina in Dulciuri, 9 Apr 2016 | 8346 vizualizari

 

La cat sunt de bune, n-au nevoie de nicio introducere :X


Urmati reteta si va veti convinge :)

 

INGREDIENTE

pt. aluat:

  • 700 gr faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 150 ml iaurt gras
  • 2­-3 linguri ulei de masline
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 10 g drojdie uscata

pt umplut:

  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 100 g branza framantata ( sau telemea de vaca sau oaie data pe razatoare )
  • 4­-5 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • esenta de vanilie

pt uns:

  • 1 galbenus
  • 2-­3 linguri lapte

pt decor:

  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine ( intai lichidele si la final  ingredientele solide ) si am setat masina pe programul de framantare si dospire . 

Intr-un castron am amestecat cele doua tipuri de branza cu zaharul, vanilia, ouale si smantana.

Cand aluatul a crescut, l­am rasturnat pe masa de lucru infainata si am inceput sa rup din el bucati pe care le-am intins cu sucitorul formand dreptunghiuri groase de jumatate de centimetru. 

Fiecare foaie de aluat am portionat-o cu cutitul in patrate de cca 15/15 cm in mijlocul carora am pus gramajoare din compozitia de branza cu ou . Colturile patratului le-am adus spre centru peste gramajoara de branza, unindu-le prin presare usoara pentru a nu curge umplutura la copt. 

In tava tapetata cu hartie de copt am asezat placintele lasand intre ele spatiu suficient , apoi le-am acoperit cu un prosop si le-am lasat sa creasca la loc cald .

Dupa cca 30 minute le-am uns cu ou batut amestecat cu 2-3 linguri cu lapte si le-am copt la foc mic pana s-au rumenit frumos ( maxim 25-30 minute, in functie de grosimea aluatului). 

Scoatem din tava, pudram cu zahar si servim .

 

TIPS-URI

1

Numarul de portii depinde de marimea poalelor in brau.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Poale-n brau 437788
retete culinare - Poale-n brau 437789
retete culinare - Poale-n brau 437790
retete culinare - Poale-n brau 437791
retete culinare - Poale-n brau 437792
retete culinare - Poale-n brau 437793
retete culinare - Poale-n brau 437794
retete culinare - Poale-n brau 437798
retete culinare - Poale-n brau 437799
retete culinare - Poale-n brau 437800
retete culinare - Poale-n brau 437801
retete culinare - Poale-n brau 437802
retete culinare - Poale-n brau 437804
retete culinare - Poale-n brau 437806
retete culinare - Poale-n brau 437807
retete culinare - Poale-n brau 437808

COMENTARII (30)

merisor 1

10.04.2016, 18:17

Andreea Caroline 1

10.04.2016, 21:20

Vreau si euuuuu

delia64 1

28.04.2016, 10:58

minunateee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S