Pogacele

de ancutsa in Dulciuri, 9 Oct 2016 | 299 vizualizari

 

Am pregatit aluatul de pogacele asa cum pregatesc aluatul de la saleuri: am pus smantana si cascaval in aluat, insa asemanator si cu cel de la placinta cu carne, in sensul ca am pus si unt, l-am impaturit si l-am dat la frigider, repetand operatiunea de cateva ori, pentru a obtine mai multe straturi. Sper sa va placa si sa le mancati cu pofta :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina;
  • 250 g unt Rama Maestro 70% grasime (125 g in aluat si restul pentru impaturit);
  • 3 linguri smantana;
  • 2 lingurite sare;
  • 1 lingura zahar;
  • 20 g drojdie;
  • 1 ou;
  • 100 ml lapte caldut;
  • 60 g cascaval ras;
  • Pentru ornat: cascaval ras, chimen (sau alte seminte), 1 ou batut bine.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele:

Se amesteca laptele caldut cu drojdia si zaharul. Intr-un alt vas, mai mare, se amesteca faina cu 125 g de unt cu degetele, pana se face faramicios. Acum se adauga sarea, drojdia cu laptele si zaharul amestecate mai devreme, apoi un ou, smantana si cascavalul. Se amesteca si se framanta bine aluatul, pana se obtine un aluat bun de intins. Este putin dens la inceput. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut cam 30 de minute.

 Acum se intinde prima data aluatul pe masa presarata cu faina, se pun din loc in loc bucatele de unt (impartiti restul de unt cat sa va ajunga la 4 impaturiri). Se impatureste aluatul, se bate cu sucitorul putin, se da la rece pentru 20 de minute, apoi se repeta operatiunea.

Dupa fiecare impaturire, veti observa ca aluatul devine din ce in ce mai pufos, exact ca la aluatul de placinta.

La final, se intinde aluatul intr-o foaie nici prea subtire, nici prea groasa, deoarece dupa ce taiem in forme rotunde, se lasa la crescut in tava cam un sfert de ceas, dupa care se ung cu oul batut bine, apoi se presara cascavalul ras, chimen sau orice seminte va plac.

Se da tava la cuptorul incins, la foc potrivit, se lasa cam 15 minute pana devin aurii.

 

Timp total: aprox 2h 15min

Portii: aprox 200 de pogacele - depinde de cum le taiati, ale mele sunt mai micute

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/pogacele.html

 

TIPS-URI

1

Pentru ca pogacelele sa fie mai inalte si sa va bucurati de acele straturi pufoase, va recomand sa intindeti foaia un pic mai groasa decat am intins-o eu.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pogacele 458926
retete culinare - Pogacele 458927
retete culinare - Pogacele 458928
retete culinare - Pogacele 458929
retete culinare - Pogacele 458930
retete culinare - Pogacele 458931
retete culinare - Pogacele 458932

COMENTARII (9)

ancutsa 1

10.10.2016, 15:56

Va multumesc mult, ma bucur ca v-au placut!

Rocsi 1

10.10.2016, 19:58

Vreau si eu cateva!

ancutsa 1

11.10.2016, 10:11

Rocsi, cu mult drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S