Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

de Mihaela11_jo in Prajituri, 4 Dec 2010 | 3012 vizualizari

 

In tarile arabe oregano verde se gaseste pe piata aproape tot timpul anului; astfel este folosit la numeroase mancaruri si prajituri gen saratele, pogacele, croissants,placinte,foetaj.
Proaspat, oregano este extraordinar de aromat si putin iute.

 

INGREDIENTE

  • 250 gm unt sau margarina moale
  • 400 gm faina
  • 200 gm telemea de oaie desarata si rasa pe razatoarea mica
  • 3 lingurite de drojdie instantanee
  • 2 lingurite chimin boabe
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cana frunze de oregano verde maruntite
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde:

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine.
Se intinde o foaie de aluat de 1cm si se taie pogacelele.
Se aseaza in tava si se mai lasa cca 15 minute pentru a creste putin.
Intre timp se incalzeste cuptorul si se coc la foc potrivit cca 35 de minute.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde 68487
retete culinare - Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde 68495
retete culinare - Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde 68496
retete culinare - Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde 68497
retete culinare - Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde 68498
retete culinare - Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde 68499
retete culinare - Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde 68500
retete culinare - Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde 68501

COMENTARII (8)

Ina 1

06.12.2010, 19:18

ce dragute sunt!!!

Mihaela11_jo 1

07.12.2010, 15:14

Multumesc Ina

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 19:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: