Pomodoro cu vinete

de bianca92 in Mancaruri de post, 23 Aug 2014 | 1313 vizualizari

 

E foarte sanatos, e o mancare buna si in zilele de post si poata fi mancata atat cu paste, cat si cu orez sau cu putina paine.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 vinete medii spalate si taiate cubulete
  • 4 catei de usturoi zdrobit
  • 6 rosii medii taiate cubulete
  • 4 linguri otet de vin rosu
  • 2 ardei feliati subtire + un ardei mic iute
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 400 gr paste fara ou
  • sare si piper dupa gust
  • putin patrunjel, busuioc si cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomodoro cu vinete:

Puneti uleiul la incins dupa care adaugati cuburle de vinete. Lasati sa se gateasca pana devin moi amestecand din cand in cand, aproximativ 7 minute. 

Adaugati usturoiul si pasta de ardei si amestecati timp de un minut.

Adaugati apoi sarea, piperul, otetul, ardeiul si rosiile si lasati sa se gateasca aproximativ 20 de minute, amestecand din cand in cand, pana ce zeama de la rosii se avapora.

Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

La final, serviti pastele impreuna cu sosul pomodoro.

Pentru ca azi nu e post, eu am pus si putin cascaval ras deasupra, dar se poate manca si in zilele de post fara cascaval.

 

TIPS-URI

1

pentru a scoate putin din iuteala vinetelor, adaugati niste sare dupa ce le-ati taiat si lasati-le sa se odihneasca 10 minute. Astfel vor lasa afara din zeama iute, le stergeti cu un prosop de hartie si sunt numai bune de gatit.

RETETA IN IMAGINI

Pomodoro cu vinete-0
Pomodoro cu vinete-1
Pomodoro cu vinete-2
Pomodoro cu vinete-3
Pomodoro cu vinete-4
Pomodoro cu vinete-5
Pomodoro cu vinete-6
Pomodoro cu vinete-7
Pomodoro cu vinete-8

COMENTARII (10)

alilianaa 1

23.08.2014, 20:49

bun, bun

Bunica 1

24.08.2014, 13:03

Ce bun!

MotanLaOale 1

28.08.2014, 23:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04