Ghiveci de legume

de teodora89 in Mancaruri de post, 22 Mai 2012 | 2411 vizualizari

 

Nu stiu cat e de atragatoare ca aspect,dar sunt sigura ca gustul e extraordinar.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 zucchini
  • 4 cartofi medii
  • 4 morcovi
  • 1 bucatica telina
  • 1 conserva mazare
  • 1 conserva fasole verde
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de 250 ml vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Se spala toate legumele. Ceapa se toaca, morcovii se rad pe razatoarea mare, zucchini, cartofii si ardeii se taie cuburi mici, la fel si telina, iar ciupercile se taie feliute. Se clatesc mazarea si fasolea cu apa, pentru a elimina conservantul, iar verdeturile se toaca marunt.

Se pune ulei intr-o oala destul de incapatoare, se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata si se caleste. Dupa 2 minute se adauga morcovul ras, zucchini, cartofii si ardeiul, apoi telina si ciupercile si se calesc pentru 2-3 minute. Se adauga paharul de vin si se lasa la foc potrivit sa se evapore, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a evaporat vinul, adaugam mazarea si fasolea scursa, rosii din conserva si un pahar de apa. Punem si verdeturile tocate, cimbrul, dafinul, sare si piper. Se acopera cu un capac si se fierbe innabusit la foc potrivit pana legumele sunt fierte.

Cand e gata se ia de pe foc si se lasa la odihnit cu capac pentru 10 min. E foarte buna cu paine proaspata si o salata de rosii langa.

 

TIPS-URI

1

daca vreti ghiveciul mai lichid mai puneti un pahar de apa si jumatate de conserva de rosii cuburi sau 2 linguri de buion diluate cu apa

COMENTARII (12)

teodora89 1

23.05.2012, 08:51

multumesc rocsi_1612 si tuturor pt comentarii

Sim0na 1

23.05.2012, 22:00

Mmm.. ce pofta mi-ai facut... N-am mai mancat de mult..

Bunica 1

21.01.2013, 19:12

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04