Porc aromat

de alice_ciobanu in Porc, 22 Feb 2012 | 823 vizualizari

 

O reteta simpla si usor de preparat, dar cata savoare si suculenta poate ascunde.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne porc
  • 3 linguri ulei masline
  • 1/2 ligurita scortisoara
  • 1/2 lingurita anason
  • cateva seminte de fenicul
  • 2 cuisoare
  • piper
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingura miere albine
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingurita seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc aromat:

Carnea de porc o taiati bucatele potrivite spre mici. Azvarliti-o in uleiul incins si perpeliti-o pe o parte si pe alta pana se rumeneste frumos. 

Adaugati apoi putina apa, cat sa acopere carnita rumenie si puneti mierea, scortisoara, anasonul, fenicul, cuisoare, ghimbirul pudra si un praf de piper. Lasati la foc mic, inabusit, pana scade totul si devine un sos scazut. 

Cand a scazut frumusel puneti boiaua de ardei dulce si semintele de susan si invartiti carnea de cateva ori. Mai lasati pe foc pana ce totul capata o culoare aurie.

Asezonati cu sare si serviti totul pe un pat de risotto simplu. Putin broccoli fiert la aburi si un vin bun....

O cina perfecta! Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Porc aromat-0
Porc aromat-1

COMENTARII (10)

alice_ciobanu

alice_ciobanu 1

22.02.2012, 22:32

MIha, patrunjelul s-a dus deja...asta e

se pare ca patrunjelul ala imi va aduce sfarsitul

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:49

diaconta

diaconta 1

23.02.2012, 12:58

simplu dar delicios
sper ca azi esti mai bine Alice

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!