Porc cu legume in stil asiatic

de FlaviaD in Porc, 26 Sep 2013 | 9619 vizualizari

 

Dificil de facut nu este, insa presupune ceva timp la dispozitie si rabdare. Dar merita!

 

INGREDIENTE

  • -1/2 carne de porc slaba
  • -500 g ciuperci Champignon
  • -1 dovlecel mare
  • -2 morcovi mari
  • -2 fire de ceapa verde
  • -1 varza chinezeasca
  • -1 ardei iute
  • -ulei pentru wok
  • -condimente (piper alb, piper verde, chilli, sare)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu legume in stil asiatic:

Am ales sa folosesc carne de porc si pentru ca doream sa gatesc in sitil asiatic, a trebuit sa gatesc carnea separat si legumele separat.

Mai intai am spalat bine carnea de porc si am taiat-o cubulete dupa care am pus-o intr-o tigaie pe foc in care am incins cam doua lingurite de ulei pentru wok.

Urmatorul pas a fost sa toc o ceapa – doar partea alba si sa-i dau si ei drumul sa se prajeasca in ulei alaturi de carnea de porc. Peste ele in timp ce se prajeau, am presarat condimente: sare, piper alb si verde, chilli. Cand carnea si ceapa s-au prajit, am oprit focul si le-am lasat deoparte fara sa mai adaug apa sau altceva.

Intr-o alta tigaie am pregatit legumele si anume am incins iarasi o lingurita de ulei pentru wok si am lasat la prajit ciupercile taiate felii dar intregi, cu tot cu piciorus. Le-am lasat cam 5 minute intorcandu-le energic de pe o parte pe alta, exact cat sa se inmoaie putin, cat sa capte aroma de usturoi si cat sa-si schimbe putin culoarea in brun-aramiu. Cand ciupercile au fost gata, le-am rastrurnat in tigaie cealalta, peste porc si ceapa.

In aceeasi tigaie am mai pus putin ulei si am adaugat dovlecelul taiat cubulete si morcovul dat pe razatoare cu ochiurile mari. Le-am lasat si pe ele sa se perpeleasca putin, nu mai mult de 5 minute si au avut aceeasi soarta - au aterizat peste porc, ceapa si ciuperci.

Ultima data, in aceeasi tigaie am mai turnat o lingurita de ulei pentru wok si am prajit tot cam pret de 5 minute varza chinezeasca taiata fasii impreuna cu ceapa verde cu tot frunze si cu un ardei iute. Cand si ele au fost gata le-am turnat in tigaia cealalata unde eau deja toate celelate ingrediente.

Tin sa precizez ca toate legumele au ramas in stare mai mult cruda, am adaugat condimentele si am amestecat toate ingredientele cu o paleta pentru a le uniformiza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu legume in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Anett 1

27.09.2013, 11:59

hmmm tare bun!

CookieMonster 1

27.09.2013, 12:44

imi place mult

FlaviaD 1

27.09.2013, 21:30

Multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porc Sichuan