Porc la tava si cartofi cu rozmarin

de papabundetot in Porc, 25 Oct 2014 | 1430 vizualizari

 

Pentru ca vremea de afara s-a racit foarte tare,a fost o buna ocazie sa pornesc cuptorul,si cat am profitat de caldura lui,am si preparat un pranz ...de vreme rece ca sa il numesc asa :)

 

INGREDIENTE

  • 10-12 felii pulpa de porc
  • 1 catel de usturoi
  • sos de soia,
  • chimen,
  • paprika afumata,
  • turmenic
  • apa de flori de portocal,
  • ulei
  • Pentru garnitura:
  • Cartofi taiati rondele
  • sare,paprika afumata iute
  • chimen,
  • rozmarin,
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc la tava si cartofi cu rozmarin:

Am marinat prima data carnea de porc in sos de soia,apa de flori de portocal,chimen macinat,turmenic si paprika iute afumata,am lasat carnea sa stea in marinata mai bine de 2 ore,apoi am asezat-o intr-o tava,am pus si marinata,am tocat un catel de usturoi peste feliile de carne,am pus o cana de apa,ulei si am dat tava la cuptor la foc mic,pana cand carnea s-a rumenit frumos.

Am curatat cartofii si i-am taiat rondele cu o grosime de aproximativ 1 cm,i-am pus intr-o cratita,am pus peste ei sare,boia iute afumata,chimen macinat si cateva frunze de rozmarin uscat,am turnat putina apa,ulei si am acoperit cratita cu o coala de hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa mai apoi,Am lasat cartofii sa stea acoperiti 25-30 minute pana cand s-au inmuiat,apoi am luat deoparte hartia de copt si i-am mai lasat 10 minute pentru a se rumeni deasupra.

Ca si decor pentru preparatul de astazi,am taiat fasii subtiri o bucata de praz,pe care l-am pus intr-o tigaie cu putina sare si l-am stropit cu ulei de trufe.L-am rumenit usor si apoi l-am servit langa friptura si cartofi,acompaniate de o salata de varza alba.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Porc la tava si cartofi cu rozmarin-0
Porc la tava si cartofi cu rozmarin-1
Porc la tava si cartofi cu rozmarin-2
Porc la tava si cartofi cu rozmarin-3
Porc la tava si cartofi cu rozmarin-4

COMENTARII (12)

dantes

dantes 1

26.10.2014, 10:12

Foarte bun!

Rocsi

Rocsi 1

26.10.2014, 10:53

Tare bun si gustos!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

26.10.2014, 16:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24